Què has de saber si vols visitar l’observatori d’Àger?

 

Et descobrim un bell indret de les terres lleidatanes, el Centre d’Observació de l’Univers, a Àger.  Tant si ets aficionat a l’astronomia com si no, l’espectacular cel estrellat del Montsec et deixarà meravellat. Però, sabies que és l’observatori més modern de Catalunya i un dels més avançats d’Europa?

Consisteix en un cúpula desplegable on es poden projectar documentals o pel·lícules en format “cúpula completa”, observar el cel a través de les imatges que obté un telescopi de 30 cm de diàmetre instal·lat a la mateixa sala. A més podreu visitar el parc dels telescopis per fer observacions directes i gaudir de l’exposició permanent.

 

Com hi puc arribar si no tinc cotxe?

Ja sigui perquè no tens cotxe o per si vols utilitzar mitjans de transport més sostenibles amb el medi ambient, l’Autocar a les Estrelles és la teva opció. Sortim un cop al mes, els divendres més pròxims a la lluna nova, des de l’Estació d’Autobusos de Sabadell, amb parades al Passeig Lluís Companys de Barcelona i al Centre d’Acollida Turística de Cervera.

El trajecte dura unes 2h30min que et quedaran amenitzades amb les explicacions dels nostres guies, projeccions de pel·lícules i reportatges. A més, l’autocar està dotat de les últimes mesures de seguretat i confort, amb Wifi inclòs durant tot el trajecte.

Si vols saber més sobre aquesta sortida et recomanem que llegeixis l’article “5 motius pels quals viatjar amb l’Autocar a les Estrelles” .

>> Reserves aquí<<      15% de descompte amb el codi  desc15

 

Què passa si plou?

El Centre d’Observació de l’Univers del Montsec ha creat un sistema únic a Europa per a l’observació del cel nocturn en dies de mala climatologia mitjançant l’Aula Observatori. Un nou espai que combina les funcions d’observatori amb l’espai habilitat per a què 68 persones assegudes puguin gaudir de l’observació astronòmica amb la millor comoditat, i amb fotografies i vídeos dels dies amb bona visibilitat.

 

Quins paquets turístics de cap de setmana s’hi poden fer?

A la nostra pàgina web trobaràs una gran varietat de paquets turístics al voltant del Centre d’Observació de l’Univers del Montsec. Pots trobar-ho a la secció d’Astronomia o Montsec.

Et recomanem 2 paquets:

  1. Experiència Astronòmica del Montsec:

1 nit d’allotjament + Sopar + Visita nocturna a l’observatori + visita a 1 indret a escollir del territori + Visita guiada al Castell Os Malignum Castrum i Museu de Campanes de Catalunya

Si vols saber com serà la teva experiència al Montsec et recomanem que llegeixis l’aventura d’en Tonet aquí

>> Reserves aquí<<

  1. Tresors del Montsec:

2 nits d’allotjament + Sopar + Visita nocturna a l’observatori + Excursió en barca al Congost de Montrebei + Visita guiada a escollir si al Centre d’Interpretació de l’Energia i la Geologia de la Presa de Canelles o el Castell Os Malignum Castrum i Museu de Campanes de Catalunya.

Pots llegir més sobre les rutes a realitzar al Congost de Montrebei aquí

>> Reserves aquí<<