Visita el Centre d’Observació de l’Univers del Montsec

Visita el Centre d'Observació de l'Univers del Montsec

Què has de saber si vols visitar l’observatori d’Àger?

 

Et descobrim un bell indret de les terres lleidatanes, el Centre d’Observació de l’Univers, a Àger.  Tant si ets aficionat a l’astronomia com si no, l’espectacular cel estrellat del Montsec et deixarà meravellat. Però, sabies que és l’observatori més modern de Catalunya i un dels més avançats d’Europa?

Consisteix en un cúpula desplegable on es poden projectar documentals o pel·lícules en format “cúpula completa”, observar el cel a través de les imatges que obté un telescopi de 30 cm de diàmetre instal·lat a la mateixa sala. A més podreu visitar el parc dels telescopis per fer observacions directes i gaudir de l’exposició permanent.

 

Per què el cel del Montsec?

L’any 2012 el Consorci del Montsec va iniciar els tràmits per avaluar el cel nocturn del territori. Es van realitzar diversos estudis exhaustius per a determinar el grau de foscor del seu cel, les condicions meteorològiques i el grau de contaminació lumínica. Tot el conjunt de dades van determinar que les condicions del cel del Montsec són molt bones, i en determinades zones són realment excel·lents. Per aquest motiu, l’any 2012 se li va atorgar la Certificació de Reserva Starlight (cel excel·lent), esdevenint un dels millors indrets del món per a fer l’observació astronòmica i gaudir de la llum de les estrelles.

 

Observatori Astronòmic Àger

 

Què passa si plou?

El Centre d’Observació de l’Univers del Montsec ha creat un sistema únic a Europa per a l’observació del cel nocturn en dies de mala climatologia mitjançant l’Aula Observatori. Un nou espai que combina les funcions d’observatori amb l’espai habilitat per a què 68 persones assegudes puguin gaudir de l’observació astronòmica amb la millor comoditat, i amb fotografies i vídeos dels dies amb bona visibilitat.

 

Quins paquets turístics de cap de setmana s’hi poden fer?

A la nostra pàgina web trobaràs una gran varietat de paquets turístics al voltant del Centre d’Observació de l’Univers del Montsec. Pots trobar-ho a la secció d’Astronomia o Montsec.

Et recomanem 2 paquets:

  1. Experiència Astronòmica del Montsec:

1 nit d’allotjament + Sopar + Visita nocturna a l’observatori + visita a 1 indret a escollir del territori + Visita guiada al Castell Os Malignum Castrum i Museu de Campanes de Catalunya

Si vols saber com serà la teva experiència al Montsec et recomanem que llegeixis l’aventura d’en Tonet aquí

>> Reserves aquí<<

  1. Tresors del Montsec:

2 nits d’allotjament + Sopar + Visita nocturna a l’observatori + Excursió en barca al Congost de Montrebei + Visita guiada a escollir si al Centre d’Interpretació de l’Energia i la Geologia de la Presa de Canelles o el Castell Os Malignum Castrum i Museu de Campanes de Catalunya.

Pots llegir més sobre les rutes a realitzar al Congost de Montrebei aquí

>> Reserves aquí<<

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte