Visita el Castell d’Os de Balaguer

Descobreix el Castell d’Os de Balaguer i el Museu de Campanes de Catalunya

Al petit poble dOs de Balaguer, s’amaga un dels castells amb més riquesa històrica i arquitectònica del segle IX de la comarca de la Noguera, la més gran de Catalunya. Situat al cim d’un turó, l’inconquistable “Os Malignum Castrum” aguaita tota la Serra del Montsec i els seus habitants.

El castell, que controlava la part alta del riu Farfanya, és d’origen àrab i data de 1035. Antigament, formava part d’una línia defensiva imponent que ha fet que estigués envoltat d’una sèrie de successos importants entre els quals hi destaquen les batalles entre els Comtes d’Urgell i els de Cabrera o l’entrega del castell per part de Ferran I d’Antequera al cavaller Joan Vivot (1415).

Actualment el castell es troba restaurat, i específicament, la Sala Gòtica que es va transformar en l’actual Museu de Campanes de Catalunya. A més, conserva part del recinte emmurallat de la fase andalusina.

 

Quan es pot visitar el castell?

El Castell d’Os de Balaguer es pot visitar dissabtes i diumenges a les 12:30h. La visita guiada té una durada de 60 minuts, aproximadament, amb un preu de 6,00€ per persona.

Què es visita?

La visita comença a la nostra oficina de Carrer Sant Antoni, 4. Amb el guia t’enfilaràs pels carrers d’Os de Balaguer on t’explicarem les anècdotes més curioses de la vila. Al Castell, experimentaràs la sensació de ser un campaner i et farem un petit examen musical on, si aproves, et donarem el carnet de Tocacampanes de Catalunya.

Com arribar-hi?

Circulant per la carretera C-12, en sentit Àger des de Balaguer, es troba la localitat d’Os de Balaguer. T’esperarem al Carrer Sant Antoni, 4 (a la vora del Bar Cal Ros).

 

Descobreix la increïble història de l’“Os Malignum Castrum” d’Os de Balaguer!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte