Visita el Centre d’Interpretació de l’Energia i la Geologia de la Presa de Canelles

 

T’expliquem tot el que has de saber per visitar la Presa de Canelles, una de les més grans i impactants obres arquitectòniques hidràuliques dutes a terme a Europa en els darrers 50 anys.

El Centre d’Interpretació de l’Energia i la Geologia

Un cop arribem al peu de l’extraordinària Presa de Canelles, entrem al Centre d’Interpretació de l’Energia i la Geologia, un nexe entre el públic i el coneixement científic. En aquesta aula ens reb en Benjamí, antic treballador de la central i actual guia. Ens explica les diferents energies, la història de la central, el seu funcionament, etc. Tot, amb el suport d’un descriptiu audiovisual que ens ajuda a entendre el dia a dia de la central.

La Central de Canelles

Seguim la visita dins la Central Hidràulica. En Benjamí ens explica que la Presa té una alçada de 151 metres i que està construïda a l’interior de la muntanya, fet que la fa única. En el moment de la seva construcció, entre 1953-1959, va ser la segona més alta d’Europa!

La visita a la planta hidràulica, ens permet conèixer de primera mà com darrere d’un acte tan simple com prémer un interruptor amaga un món desconegut per a la immensa majoria de nosaltres. Sabíeu que té una potència de 150.00 C.V. i que pot abastir una població d’unes 30.000 vivendes?

L’Embassament de Canelles

L’embassament de Canelles és el penúltim situat de la Conca del Noguera Ribagorçana essent, a més, el més gran de Catalunya amb 680 Hm3. Tot i ser el més gran de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, només s’ha pogut plenar un cop, l’any 1996.

La visita

Si voleu visitar la Presa de Canelles heu de fer la reserva a través de correu electrònic, os@lleidaitu.com o trucant al 973 438 232.

El recorregut es realitza per un mínim de 4 persones, dia i hora a concertar.

El preu de la visita és de 15€ per persona (menors de 12 anys 10€), recomanem fer la visita combinada (Central Hidràulica de Canelles + Cova Negra de Tragó) per 20€ per persona (10€ per a menors de 12 anys)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte