Tres anys del bateig de l’únic telescopi astronòmic a Europa amb nom de dona

Telescopi Assumpció Català
  • En el Dia Internacional de la Dona cal ressaltar les desigualtats de les investigadores i científiques al món

  • L’Atroturisme és una realitat que dóna valor al territori on es desenvolupa

 

Les dones constitueixen només 28% del total personal investigador al món, les investigadores continuen poc representades en la recerca i el desenvolupament en totes les regions (32% en Europa Occidental i Amèrica del Nord, 32% en Amèrica Llatina i 39% a Espanya) i només un 15% de les noies menors de 15 anys a Espanya volen dedicar-se a professions tècniques, percentatge que es triplica en el cas dels homes. Just per això, fa tres anys que el Parc Astronòmic Montsec (PAM) va voler ressaltar la importància del paper de la dona en la ciència i, especialment, en l’astronomia i va batejar el telescopi del nou Observatori-aula del Centre d’Observació de l’Univers (COU), instal·lació adscrita al PAM, amb el nom de la professora de la Universitat de Barcelona (UB) Assumpció Català, la primera professora numerària astrònoma a la universitat espanyola. Aquest telescopi és l’únic a Europa amb un nom d’una científica.

I és que en un dia tan especial com el que celebrem avui, Dia Internacional de la Dona, això ens fa reflexionar sobre un aspecte fonamental: la importància que en el treball d’assessorament i d’implantació d’estratègies comercials i comunicatives, en aquest cas en el camp de l’Astroturisme, és obligatori proposar i promoure acciones que contribueixen a tindre una societat més justa i igualitària. I així vàrem treballar conjuntament amb els responsables tècnics i científics en aquesta important iniciativa.

Tu i Lleida és una companyia compromesa amb la divulgació de la ciència i treballa en diversos àmbits on el turisme de les estrelles s’ha convertit en un dinamitzador econòmic i cultural del territori, en aquest cas de la Serra del Montsec i les seves comarques. Els nostres paquets turístics com “l’Experiència Astronòmica del Montsec” o “l’Autocar a les Estrelles” són una realitat des de fa anys que dóna valor a iniciatives com la Certificació Starlight que es va consolidant de mica en mica a Catalunya i Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte