Una gran idea turística: el Grand Tour de Catalunya

Blog Tu i Lleida 2020

Justament aquests dies s’està fent la presentació del macroprojecte de l’Agència Catalana de Turisme: el Grand Tour.

No és un programa més, jo diria que és una obra mestra per ensenyar, comprendre i estimar Catalunya, per a tots els públics i per a tots els interessos. Altres països poden tenir programes similars, però aquest és el nostre. Més de 2.000 quilòmetres de vivències, programats en 13 dies, malgrat que es podria estar un mes gaudint d’un viatge amb aquest caliu tan especial. Són territoris ben diferents, amb paisatges i formes de fer també diferents.

He tingut la sort de viure’n una de les etapes, la tercera, i la veritat és que estic emocionat; era com una feina més i ha resultat una experiència espectacular. Malgrat que creia que coneixia el territori, m’he adonat que trepitjant la terra sense presses, parlant amb la gent, evitant les temporades altes, oblidant el rellotge, se m’ha obert un gust per mirar i escoltar. He recordat la frase d’un cec que deia que si pogués veure, cada dia aniria a veure sortir el sol. Doncs en aquest viatge he tingut l’oportunitat de veure’l sortir i anar-se’n fins al següent dia, veure les formes dels núvols, parar-me per escoltar les campanes dels pobles, el bufar del vent, el cant dels ocells i el xiuxiuejar de l’aigua.

Serà un projecte llarg, jo diria inacabable, amb canvis constants i paisatges diferents segons la temporada; però que ens pot ensenyar una altra forma de viatjar, sense presses, acariciant cada moment i notant experiències que et rellisquen pels dits de les mans. El farem diverses vegades i sempre serà diferent. Vull agrair els que n’han tingut la idea i han sabut transmetre aquesta filosofia i aquesta forma de viatjar.

 

JAUME LEÓN ANDRÉS

Director General de Tu i Lleida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte