Una de les experiències més sobtoses del Montsec. La Balma dels Vilars

El poble d’Os de Balaguer, situat al cor de la Noguera i amagat entre les valls del Montsec, amaga molts secrets. Un de realment curiós és la Balma (o Cova) dels Vilars, un jaciment prehistòric de desenes de pintures que pocs llocs a Catalunya el poden superar. Situat a les afores d’aquest municipi lleidatà, la Balma posseeix una gran riquesa pictòrica.

Poc ens imaginem que puguem gaudir d’una Balma amb 28 pintures Rupestres de la Edat del Bronce i Patrimoni de la Humanitat, tan a prop d’Os de Balaguer i fem via per un agradable sender ple de plantes medicinals per arribar-hi.

El descobriment d’aquesta cova tampoc passa desaparcebut, i és que fou un veí del poble que visitant les rodalies i els boscos de la zona va descobrir una cova que podria albergar pintures rupestres. Va avisar les autoritats pertinents i així ho van confirmar. Qui ho diria que d’un passeig tan inofensiu com aquell es descobriria un conjunt rupestre magnífic!

Mil anècdotes i detalls que ens mostren com pintaven els nostres antecessors, mentre que a Egipte a la mateixa època es feia la Piràmide de Keops. Com canvien les coses!

Per descobrir aquest indret i obtenir més informació, no dubteu en gaudir d’una visita guiada a través de la nostra web!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte