Trobada de Campaners: El petit gran tresor d’Os de Balaguer

Trobada de Campaners: El petit gran tresor d'Os de Balaguer

Antigament, l’ofici de campaner consistia en transmetre als vilatans avisos religiosos i civils mitjançant diferents tocs de campana,donant lloc a un dels sistemes de comunicació més eficients que existia aleshores.

L’ Ajuntament d’Os de Balaguer i la Confraria de Campaners de Catalunya, organitza des de fa 25 anys i de forma anual una activitat d’interessant aplec lúdic i cultural, com es la trobada de campaners.

Aquesta tradició es un homenatge per a tots els campaners que volen mantenir viu aquest antiquíssim art i referent internacional que, a dia d’avui, encara forma part de la cultura Catalana.

La festa consisteix en que els participants voltegin les campanes del poble. Durant la celebració també es poden veure demostracions d’oficis antics pels carrers del poble.

Un altre activitat que es duu a terme al poble es la “fosa de campanes”, realitzada al Forn de les campanes, situat a l’entrada del poble.

Moltes d’aquestes campanes son destinades a diferents municipis Catalans i d’altres al nou Museu de les Campanes (dintre del Castell d’Os de Balaguer), on es pot viure l’experiència de llegir l’historia, veure’n el disseny i fer sonar algunes de les diferents peces que hi podem trobar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte