Torna la Ruta del Cister

Ruta del Cister

Fes les maletes i acompanya’ns en aquest petit gran viatge per la Ruta del Cister. Visitaràs 3 monestirs de l’ordre del Cister de Catalunya en només 2 dies, envoltats en un paisatge de vinyes i pobles amb encant. Comencem!

 

 

DIA 1

Reial Monestir de Santes Creus

Iniciem aquesta ruta pel Monestir de Santes Creus, situat a la comarca de l’Alt Camp (Tarragona). El monestir es va començar a construir el 1160 sota el patrocini dels llinatges dels Montcada i dels Cervelló i del comte Ramon Berenguer IV. Actualment, és l’únic monestir de la ruta que no té vida monàstica, fet que facilita que ens endinsem per tots els seus racons.

La visita comença amb un audiovisual anomenat “El món del Cister” on s’expliquen les característiques dels monestirs cistercencs i la seva història.

Com a curiositat d’aquest indret cal destacar el claustre del segle XIV, que va ser el primer construït en l’estil gòtic de tota la Corona d’Aragó.

Alternativa: Si vols gaudir de 2 dies a l’Alt Camp, et recomanem l’experiència “Cister i vi” on podràs visitar el Monestir de Santes Creus i degustar el vi del Celler Mas Vicenç.

 

Reial Monestir de Santa Maria de Poblet

Per la tarda ens desplacem fins la comarca de la Conca de Barberà (Tarragona). Visitem el Monestir de Poblet, el més gran dels tres monestirs i, a més, l’únic declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO (any 1991).

A diferència de Santes Creus, Poblet conserva una comunitat masculina de monjos que és tanmateix dins els monestirs cistercencs habitats d’Europa el més gran.

Es va fundar l’any 1150 i va esdevenir durant els segles XIV i XV el panteó reial dels sobirans de la Corona d’Aragó.

A l’acabar la jornada descansem a l’Hospederia de Poblet, una allotjament modern i de gran qualitat.

 

DIA 2

Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges

Comencem un dia nou canviant de província, i ens dirigim a Vallbona de les Monges (Lleida). Allí visitem l’únic monestir habitat per una comunitat femenina de monges, la més important de tota Catalunya.

Es va integrar dins l’ordre del Cister l’any 1176. És un edifici de bellesa singular i el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Cister.

 

 

Altres punts d’interès

Si vols fer una estada més llarga al territori Cister et recomanem les següents activitats:

Municipi Indret Paquets turístics
Tàrrega Museu Comarcal de l’Urgell i Museu de la Mecanització Agrària J.Trepat Personatges de l’art i la història de l’Urgell
Agramunt Visita guiada a l’Espai Guinovart, el refugi antiaeri de l’Església de Santa Maria i el Museu del Torró i la xocolata a la Pedra (Torrons Vicens). Pobles amb encant


Torrons i Estrelles

Bellpuig Convent de Sant Bartomeu i Mausoleu de Ramon Cardona situat a l’Església de Sant Nicolau. Esport i Cultura a Bellpuig
Ciutadilla Castell de Ciutadilla Viles medievals de l’Urgell
Verdú Nucli antic, Església de Santa Maria, castell i santuari de Sant Pere Claver Viles medievals de l’Urgell


Relaxa’t a l’Urgell

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte