Reserva STARLIGHT per la UNESCO

La serra del Montsec és un dels indrets més apropiats on poder gaudir d’un cel allunyat de tota contaminació lumínica i atmosfèrica, amb unes condicions úniques de visió astronòmica.

Per tal de potenciar i d’aprofitar les aptituds d’aquest espai, el Govern de Catalunya mitjançant el Consorci del Montsec, va crear una iniciativa que ajudés a la recerca, formació i divulgació de la ciència i l’astronomia, el Parc Astronòmic del Montsec (PAM).

Aquesta zona ha estat considerada per l’Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM) (vessant científic del Parc Astronòmic del Montsec) com a zona de màxima protecció, per tal de preservar aquest meravellós cel nocturn, que es podria considerar com a un dels millors llocs del món per realitzar l’ observació astronòmica.

Al municipi d’ Àger es troba el Centre d’Observació de l’Univers (COU), observatori referència a la península Iberica que acosta als visitants a conèixer l’apassionant món de la ciència i el descobriment d’ un entorn únic.

A finals de l’any 2012, aquest meravellós cel, va rebre la certificació de Destí Turístic Starlight o Reserva Starlight per la UNESCO, amb el compromís de defensar la qualitat del cel nocturn, l’accés a la llum dels estels i els valors paisatgístics de l’entorn.

A Os de Balaguer es troba un allotjament turístic anomenat l’ Alcova del Firmament, on es pot plaure d’unes fantàstiques vistes nocturnes del cel del Montsec gracies a uns prismàtics lunars de llarga distància que es troben a la disposició dels clients.

El Montsec, així com el cel que l’envolta, és un lloc ideal per als apassionats de la natura i dels espais lliures de contaminació o per als que mostren interès per l’astrologia, on es pot gaudir d’un dels millors cels de Catalunya.

RESERVA STARLIGHT PER LA UNESCO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte