Marc Márquez i 93km amb castells

Des de: 105,00 /persona IVA inclòs

Cap de setmana a la Segarra per conèixer la terra del campió de motos Marc Márquez, 93 km de recorregut amb visites a Castells. Descobreix: Cervera – Montfalcó – Vicfred  – Torà  – Palouet – Florejacs – Les Pallargues.

El paquet inclou

  • 1 nit en habitació doble amb esmorzar a La Casa de Baix.
  • Visita a l’Espai expositiu 93 Márquez al Museu Comarcal de Cervera.
  • Visita guiada al castell de Florejacs.
  • Visita guiada al castell de Pallargues.
  • Sopar a un restaurant de Cervera.
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.

 Visites opcionals

  • El recinte murallat de Montfalcó Murallat, l’exterior del Castell de Vicfred i la vila de Torà.
Clica aquí per veure detalls d'allotjament, activitats.
Si compres aquesta experiència, rebràs un cupó per poder gaudir-la quan tu vulguis durant tot l'any. També et podem enviar un xec regal a nom de la persona que ens indiquis. En els següents passos pots inserir el nom

Degut a l'estat COVID19 alguns allotjaments tenen una estada mínima de dues nits durant els caps de setmana del Juliol i Agost.
En cas de voler reservar un dia amb concret o per habitacions triples/quàdruples contactins aquí. Durant la temporada altra(mesos de juliol i agost, setmana santa, ponts i festius) alguns allotjament tenen una estada mínima de dues nit.
Clica aquí per veure les condicions
Ajuda. Com comprar un paquet de Tu i Lleida?.
 

Descripció

Casa de Baix

La Casa de BaixÉs una casa de pagès del 1700 aproximadament situada al nucli antic de Cervera.

Totalment restaurada intentant alterar el mínim la seva estructura original i conservar al màxim els elements constructius, utilitzant els criteris ecològics més adients.


 

 

Espai expositiu 93 Márquez

Actualitat___Museu_Comarcal_de_Cervera_webEstà situat al Museu Comarcal de Cervera, al carrer Major, 15, al nucli antic de la ciutat. Ocupa 120 m2, dividit en tres espais:

Espai box: simulació d’un box on s’exposa el treball d’equip, la preparació de la competició i de la moto, i el màxim moment de concentració previ al principi de la carrera.
Espai circuit: el recorregut del circuit de Montmeló serveix per anar seguint la trajectòria del jove pilot (inicis, debut a la velocitat, pilot de 125 cc campió del món i pilot de Moto2).
Veu pròpia: espai més personal on es mostra el Marc; la seva ciutat, Cervera; i la seva gent.


Castell de Florejacs

florejacs1g_webCastell documentat al s.XI que fou capturat al decurs de les creuades i on es conserva la torre del s.XIV i la base de la muralla, posteriorment fou casa senyorial a partir del S.XVI.

Històricament, el castell de Florejacs, amb el veí castell de les Sitges, va formar part de la línia fronterera entre el món àrab i el cristià en l’època de la Reconquesta i la repoblació de les terres de la zona.

 


Castell de Pallargues

castell pallarguesEn mig de la població de Les Pallargues i a pocs metres de l’ajuntament, sorgeix d’improvís al penetrar en un carrer relativament estret, el castell de Les Pallargues. Castell documentat al s.XI com a part d’una xarxa defensiva fronterera que esdevingué castell Palau a mans de Comptes, Barons, marquesos i prínceps.

Per als visitants curiosos val la pena no perdre’s l’escala de caragol que conduïx als calabossos, el pou de gel, el celler de grans botes i el pou descobert recentment, excavat en la pròpia roca del que neix cristal·lina aigua. Cap ressaltar que el castell de Les Pallargues no ha estat mai deshabitat.

 

 

VISITES LLIURES


 

Vila Closa de Montfalcó Murallat

montfalco13_webÉs una de les joies arquitectòniques de les Terres de Lleida ja que es tracta d’un petit poble d’època medieval (s. XI) bastit sobre un turó i que ocupava una posició estratègica per a la vigilància i la defensa en època de reconquesta cristiana. Va esdevenir escenari de diverses conteses bèl•liques. Durant la guerra civil catalana (1462-1472) s’hi van aplegar forces a favor del rei Joan I i a la guerra dels Segadors (1640-1652) va ser aprofitat com a lloc de refugi de les forces catalanes i franceses. L’accés a l’interior del conjunt monumental té lloc per una única entrada. Les cases s’organitzen al voltant d’una petita plaça i dels carrerons que hi conflueixen amb estructura radial.


 Castell VicFred

vicfred3_webL’originari castell de Vicfred era molt més gran que el que avui podem veure, moltes de les restes de l’antiga construcció es troben dins de les cases del voltant. Avui trobem una gran mansió dels segles XVII i XVIII amb una extensa col•lecció de pintura, tapissos, armes, instruments musicals i vestuari. Els elements tardomedievals del castell (s. XIV i XV) els trobem a la façana de llevant, i també a la planta baixa, a la sala coberta amb dos grans arcs diafragma i la impressionant arcada de les quadres.

 


 Vila de Torà

toraMunicipi emplaçat a la vall del Llobregós, a la confluència amb la riera de Llanera, al límit amb el Solsonès i l’Anoia, on podreu trobar molts indrets d’interès medieval de gran bellesa visual.