Sant Pere de Rodes, cultura i enoturisme

Des de: 180,00 /persona IVA inclòs

Al capdamunt de la serra de Verdera s’aixeca un dels conjunts monumentals més interessants per conèixer el món medieval. En aquest espai es reuneixen tres elements que representen els puntals de la societat feudal: els que resen, al monestir de Sant Pere de Rodes; els que produeixen, al poblat de Santa Creu, i els que lluiten, al castell de Verdera.

El centre del conjunt és el monestir de sant Pere, que va esdevenir el monestir més important del comtat d’Empúries tant pel paper rellevant dels seus abats com per ser un important centre de pelegrinatge gràcies a les relíquies que custodiava.

El paquet inclou

  • 1 nit d’allotjament en habitació doble i esmorzar a l’Hotel Restaurant Emporium 2* (Hotel Gastronòmic Certificat)
  • Sopar harmonitzat amb vins de la DO Empordà
  • Visita al Monestir de Sant Pere de Rodes
  • Visita i tast de vins al Wine Family Museum
  • Visita al moli d’oli antic i modern amb tast d’olis
  • Visita al celler Empordalia amb tast de vins
  • Dinar amb productes de proximitat
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.

El paquet no inclou

  • El transport i desplaçaments que són per compte del client
  • Cap altre concepte no especificat expressament

Visites en Català, Castellà i Anglès

Clica aquí per veure detalls d'allotjament, activitats.
Si compres aquesta experiència, rebràs un cupó per poder gaudir-la quan tu vulguis durant tot l'any. També et podem enviar un xec regal a nom de la persona que ens indiquis. En els següents passos pots inserir el nom

Degut a l'estat COVID19 alguns allotjaments tenen una estada mínima de dues nits durant els caps de setmana del Juliol i Agost.
En cas de voler reservar un dia amb concret o per habitacions triples/quàdruples contactins aquí. Durant la temporada altra(mesos de juliol i agost, setmana santa, ponts i festius) alguns allotjament tenen una estada mínima de dues nit.
Clica aquí per veure les condicions
Ajuda. Com comprar un paquet de Tu i Lleida?.

Descripció

Hotel Restaurant Empòrium 3*

Restaurant Emporium_webAquest Hotel Gastronòmic certificat, està regentat per la família Jordà i Giró és un hotel familiar, amb un tracte personal. És una proposta de cuina tradicional empordanesa posada al dia amb productes d’origen majoritàriament ecològic. Intenten relacionar tots els elements que els envolten per oferir una cuina estacional i del paisatge de l’Alt Empordà; amb arrels però personal, evolutiva i emocional; sòbria però essencial. El restaurant posseeix una àmplia selecció de vins escollits pels seus sommeliers que són recollits en una carta obra de l’artista nord americà Ralph Bernabei que reflexa en poesia visual l’entorn que fa néixer els nostres vins.

Preu 180,00€ per persona en habitació doble.

Monestir de Sant Pere de Rodes

DSCN2757_webDes de la seva fundació, va gaudir de la protecció dels comtes d’Empúries, que el van dotar de terres i privilegis, i això va fer que es convertís també en un important senyor feudal. Entre els seus dominis hi havia Santa Creu de Rodes, un poble dedicat fonamentalment al comerç i la producció artesana que atenia les necessitats del monestir. Gràcies als pelegrinatges, entre els segles XII i XIV va gaudir d’una gran prosperitat, fins a arribar a tenir uns 250 habitants. Però les guerres, els saquejos i els estralls causats per les males collites i les epidèmies van provocar el sobtat abandonament de Santa Creu.

La seguretat del conjunt depenia del castell de Sant Salvador de Verdera, que simbolitza els aspectes guerrers de la societat feudal. El castell havia estat donat al monestir pels comtes d’Empúries, però el seu valor estratègic, dominant el cap de Creus, va fer que els comtes intentessin recuperar-lo, cosa que va provocar continus enfrontaments amb els abats.

L’element més destacable del conjunt és l’església del monestir que, per la seva originalitat i antiguitat, és una peça excepcional dins el romànic català.

Construïda entre els segles X i XI, per acollir els pelegrins, permet copsar l’esplendor que va viure el monestir. La construcció destaca per la gran alçada que li proporciona un original sistema de pilars i dobles columnes, i per la riquesa ornamental present en els capitells i en la quasi desapareguda portalada, obra del mestre de Cabestany.


Coll de Roses Wine Family Museum

Coll de Roses_webÉs una finca vitivinícola situada en plena Costa Brava, a cavall entre la plana de l’Empordà i la serra de l’Albera, just on s’acaben els Pirineus. Els vins que s’hi produeixen reflecteixen a la perfecció el caràcter senyorial de la imponent casa que aguaita les vinyes des de fa segles, així com el clima mediterrani que les abraça. A part de visitar les seves vinyes, Coll de Roses ofereix la possibilitat de descobrir el món del vi a través d’un recorregut sensorial al Wine Family Museum, una aproximació emotiva al procés d’elaboració.


Castelló d’Empúries

El municipi de Castelló d’Empúries i Empuriabrava ofereix un gran ventall de possibilitats per al lleure i per a totes les edats. La Basílica de Santa Maria, l’Ecomuseu-Farinera, la Curia-Presó, o el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, que s’estén des dels peus de la Serra de Rodes, al nord, fins a la desembocadura del Fluvià Vell, al sud, abraçant una superfície de 4783 ha. Actualment és el segon parc més important de Catalunya.


Empordalia La Cooperativa

Empordalia terrassa_webRoca mare del Cap de Creus, pendents escarpades a la Serra de Verdera, ràfegues i brams del vent del nord, crestes retallades contra un cel vermell. A sota, la vinya, la mare del vi. L’Oli de Pau d’oliva extra verge, elaborat per Empordàlia, s’obté exclusivament d’olives de l’Empordà on les oliveres centenàries són la base de la seva producció. Aquestes oliveres són de dues varietats que només es troben a la comarca, l’Argudell i el Corivell que, conjuntament amb el tret climàtic característic de l’Empordà –la tramuntana- donen al producte un caràcter diferenciador. Visita el Molí antic d’Oli de Pau, l’actual i el celler de vins. Al finalitzar vine a fer un tast de 3 vins, Oli de Pau i 3 tapes amb productes de l’Empordà.


Dinar gastronòmic basat en productes de l’Empordà a Taula

Amanida, assortit d’embotits, assortit d’escalivada, assortit d’anxova, arròs, vi blanc, vi negre, aigua, pa, assortit de galetes, porronet de garnatxa i cafè.

També us recomanem…