Viles històriques de la Segarra

Des de: 85,00 /persona IVA inclòs

Cap de setmana per conèixer la història de la Segarra, la ciutat romana de Iesso (Guissona) del s.II a.c, els vestigis romànics i medievals de Torà (S X i XI), la Vila closa de Montfalcó (ss. XVII i XVIII) i a la Barroca Universitat de Cervera del s.XVIII.

El paquet inclou

  • 1 nit d’allotjament a l’Hostal Palouet de Segarra en habitació doble amb esmorzar.
  • Visita guiada als restes de l’antiga ciutat romana de Iesso (Guissona).
  • Visita Guiada a la Universitat de Cervera i l’Església de Santa Maria.
  • Sopar al Restaurant Palouet de Segarra
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
  • Informació turística de la ruta.

 Visites opcionals

  • Visita al teu aire la Vila Closa de Montfalcó Murallat, la Vila de Torà i la Torre de Vallferosa.
Clica aquí per veure detalls d'allotjament, activitats.
Si compres aquesta experiència, rebràs un cupó per poder gaudir-la quan tu vulguis durant tot l'any. També et podem enviar un xec regal a nom de la persona que ens indiquis. En els següents passos pots inserir el nom

Degut a l'estat COVID19 alguns allotjaments tenen una estada mínima de dues nits durant els caps de setmana del Juliol i Agost.
En cas de voler reservar un dia amb concret o per habitacions triples/quàdruples contactins aquí. Durant la temporada altra(mesos de juliol i agost, setmana santa, ponts i festius) alguns allotjament tenen una estada mínima de dues nit.
Clica aquí per veure les condicions
Ajuda. Com comprar un paquet de Tu i Lleida?.

Descripció

Hostal Palouet de Segarra

Antiga casa pairal que ha conservat l’encant dels seus murs de pedra picada, així com interessants detalls, la premsa, la bodega i els diversos elements decoratius, eines i estris de la pagesia. Piscina, Sauna i wifi en un entorn ple de sales nobles.


Iesso (Guissona romana)

MUSEU GUISSONAEns apropem a la Guissona romana, retrocedirem més de dos mil anys, quan els romans van arribar i van fundar l’antiga Iesso. La muralla, l’entrada, les cases i les termes ens serviran per conèixer l’esplendor romana de la vila i ens oferiran l’única possibilitat de passejar-nos pels seus carrers.

El recorregut guiat inclou la  ruta patrimoni medieval i modern de Guissona, acabant amb la  ruta de la ciutat romana de Iesso. La visita finalitza entrant al Museu arqueològic de Guissona.


Visita guiada a Cervera

uni cervera_web

Itinerari guiat per a visitar l’exterior i l’interior de la Universitat de Cervera (s.XVIII), l’edifici més emblemàtic de la ciutat. Seguidament es visita l’exterior i l’interior de l’Església de Santa Maria, un temple de dimensions catedralícies construït entre els segles s. XII i XV.

 

 

VISITES OPCIONALS RECOMANADES


Vila Closa de Montfalcó Murallat (opcional)

montfalco13_web

És una de les joies arquitectòniques de les Terres de Lleida ja que es tracta d’un petit poble d’època medieval (s. XI) bastit sobre un turó i que ocupava una posició estratègica per a la vigilància i la defensa en època de reconquesta cristiana. Va esdevenir escenari de diverses conteses bèl•liques. Durant la Guerra Civil catalana (1462-1472) s’hi van aplegar forces a favor del rei Joan I i a la guerra dels Segadors (1640-1652) va ser aprofitat com a lloc de refugi de les forces catalanes i franceses. L’accés a l’interior del conjunt monumental té lloc per una única entrada. Les cases s’organitzen al voltant d’una petita plaça i dels carrerons que hi conflueixen amb estructura radial.


 Vila de Torà (opcional)

toraMunicipi emplaçat a la vall del Llobregós, a la confluència amb la riera de Llanera, al límit amb el Solsonès i l’Anoia, on podreu trobar molts indrets d’interès medieval de gran bellesa visual.

 

 


 Torre de Vallferosa (opcional)

vallferosa_web

Única, en moltes de les seves característiques, està considerada l’obra mestra de l’arquitectura militar europea del segle X. La torre va evolucionar a residencia senyorial. L’edificació, avui desapareguda tenia uns 11 metres d’alçada, i segurament es va tornar a utilitzar com a unió interna a la torre, el que avui és l’esvoranc prop de l’entrada i que està a l’alçada de l’entrada de la primitiva Torre del segle X. Tot el conjunt formava el Castell de Vallferosa.