Viles històriques de la Segarra

Des de: 100,00 /persona IVA inclòs

Durant el procés, podràs indicar el nom d’una persona
per a regalar-li un xec regal.

Cap de setmana per conèixer la història de la Segarra, la ciutat romana de Iesso (Guissona) del s.II a.c, els vestigis romànics i medievals de Torà (S X i XI), la Vila closa de Montfalcó (ss. XVII i XVIII) i a la Barroca Universitat de Cervera del s.XVIII.

El paquet inclou

  • 1 nit d’allotjament a l’Hostal Palouet de Segarra en habitació doble amb esmorzar.
  • Visita guiada als restes de l’antiga ciutat romana de Iesso (Guissona).
  • Visita guiada a la Universitat de Cervera i l’Església de Santa Maria.
  • Sopar al Restaurant Palouet de Segarra
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge. Prèvia sol·licitud.
  • Informació turística de la ruta.

 Visites opcionals

  • Visita al teu aire la Vila Closa de Montfalcó Murallat, la Vila de Torà i la Torre de Vallferosa.

– Si decideixes comprar, tindràs un termini de 6 mesos per a gaudir de l’experiència.
– Per a més informació, consulta les condicions detallades

– Durant el procés, podràs indicar el nom d’una persona per a regalar-li un xec regal.

Allotjament

Hostal Palouet de Segarra

Antiga casa pairal que ha conservat l’encant dels seus murs de pedra picada, així com interessants detalls, la premsa, la bodega i els diversos elements decoratius, eines i estris de la pagesia. Piscina, Sauna i wifi en un entorn ple de sales nobles.

Activitats

Iesso (Guissona romana)

Museu de Guissona IessoEns apropem a la Guissona romana, retrocedirem més de dos mil anys, quan els romans van arribar i van fundar l’antiga Iesso. La muralla, l’entrada, les cases i les termes ens serviran per conèixer l’esplendor romana de la vila i ens oferiran l’única possibilitat de passejar-nos pels seus carrers.

El recorregut guiat inclou la  ruta patrimoni medieval i modern de Guissona, acabant amb la  ruta de la ciutat romana de Iesso. La visita finalitza entrant al Museu arqueològic de Guissona.


Visita guiada a Cervera

Visita la Universitat de Cervera

Itinerari guiat per a visitar l’exterior i l’interior de la Universitat de Cervera (s.XVIII), l’edifici més emblemàtic de la ciutat. Seguidament es visita l’exterior i l’interior de l’Església de Santa Maria, un temple de dimensions catedralícies construït entre els segles s. XII i XV.


VISITES OPCIONALS RECOMANADES


[OPCIONAL]   Vila Closa de Montfalcó Murallat 

Montfalcó Murallat SegarraÉs una de les joies arquitectòniques de les Terres de Lleida ja que es tracta d’un petit poble d’època medieval (s. XI) bastit sobre un turó i que ocupava una posició estratègica per a la vigilància i la defensa en època de reconquesta cristiana. Va esdevenir escenari de diverses conteses bèl•liques. Durant la Guerra Civil catalana (1462-1472) s’hi van aplegar forces a favor del rei Joan I i a la guerra dels Segadors (1640-1652) va ser aprofitat com a lloc de refugi de les forces catalanes i franceses. L’accés a l’interior del conjunt monumental té lloc per una única entrada. Les cases s’organitzen al voltant d’una petita plaça i dels carrerons que hi conflueixen amb estructura radial.


[OPCIONAL]    Vila de Torà

Torà SegarraMunicipi emplaçat a la vall del Llobregós, a la confluència amb la riera de Llanera, al límit amb el Solsonès i l’Anoia, on podreu trobar molts indrets d’interès medieval de gran bellesa visual.


 [OPCIONAL]   Torre de Vallferosa

Torre de Vallferosa (Torà)Única, en moltes de les seves característiques, està considerada l’obra mestra de l’arquitectura militar europea del segle X. La torre va evolucionar a residencia senyorial. L’edificació, avui desapareguda tenia uns 11 metres d’alçada, i segurament es va tornar a utilitzar com a unió interna a la torre, el que avui és l’esvoranc prop de l’entrada i que està a l’alçada de l’entrada de la primitiva Torre del segle X. Tot el conjunt formava el Castell de Vallferosa.

Informa’t Aquí