Els tres monestirs reials de la Ruta del Cister

Des de: 128,00 /persona IVA inclòs

Durant el procés, podràs indicar el nom d’una persona
per a regalar-li un xec regal.

Ruta cultural amb entrada combinada per descobrir els tres monestirs reials de la Ruta del Cister.

El paquet inclou

  • 1 nit d’allotjament amb esmorzar
  • 1 dinar
  • Visites:
    • Entrada amb audiovisual al Reial Monestir de Santes Creus
    • Entrada al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet
    • Entrada i visita guiada al Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge. Prèvia sol·licitud.

– Si decideixes comprar, tindràs un termini de 6 mesos per a gaudir de l’experiència.
– Per a més informació, consulta les condicions detallades

– Durant el procés, podràs indicar el nom d’una persona per a regalar-li un xec regal.

Allotjament

Hostatgeria de Poblet

El servei de l’acolliment ha anat sempre molt lligat a les comunitats monàstiques de tradició benedictina i, en èpoques passades, ha tingut fins i tot una funció social important. Poblet, doncs, us obre les portes de l’hostatgeria externa, inaugurada l’any 2010, construïda precisament en el mateix lloc on s’aixecava en el segle XIII l’antic hospital de pobres i pelegrins.

Aquest establiment és un edifici avantguardista equipat amb energies alternatives, veí del Monestir de Poblet, que el complementa en la funció d’allotjar amb qualitat tots aquells que no es conformen amb una visita d’una hora.

La raó de ser de l’Hostatgeria no és altra que la voluntat de la Comunitat Cistercenca de donar-se a conèixer al gran públic, amb un equipament propi del segle XXI, tot oferint l’oportunitat de viure de prop l’espiritualitat i l’immens bagatge cultural i històric que es respira a Poblet.

Activitats

Descripció de visites i activitats

Entrada amb audiovisual al Reial Monestir de Santes Creus

monestir de santes creusEl monestir de Santes Creus va néixer el 1160 sota el patrocini dels llinatges dels Montcada i dels Cervelló i del comte Ramon Berenguer IV. Els monjos, provinents del monestir occità de la Gran Selva, van trobar a la riba del riu Gaià l’emplaçament idoni per bastir-hi un monestir que havia de ser, fins al 1835, el centre d’una de les senyories monàstiques més extenses i influents de la Corona d’Aragó. La seva història i el model de vida cistercenc s’expliquen en l’audiovisual “El món del Cister”.

La planta del monestir segueix, com poques abadies cistercenques, el model traçat per sant Bernat amb el propòsit d’organitzar els espais en funció de les necessitats de la comunitat. L’austeritat pròpia de l’orde queda reflectida en les primeres construccions, com l’església. Però aviat s’imposa l’esplendor del gòtic que caracteritza espais com el claustre del segle XIV, el primer d’estil gòtic de la Corona d’Aragó, remarcable per la qualitat artística dels capitells i per acollir les tombes dels llinatges que van participar en la conquesta de Mallorca.


Entrada al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet

sta maria de pobletEl Reial Monestir de Santa Maria de Poblet és un monestir de l’ordre del Cister fundat l’any 1150. Està situat al peu de les muntanyes de Prades, a la comarca de la Conca de Barberà. Poblet constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i es pot comptar entre els conjunts monàstics més importants d’Europa, essent de fet, el conjunt monàstic habitat més gran del continent europeu. Des de l’edat mitjana és un important referent simbòlic dels països de l’antiga Corona d’Aragó.

Pertany civilment al terme municipal de Vimbodí i Poblet i eclesiàsticament a la parròquia de Sant Miquel de l’Espluga de Francolí (de l’arxidiòcesi de Tarragona), ambdues poblacions pròximes a la vila de Montblanc, amb vincles molt estrets amb el monestir.

Des del regnat de Pere el Cerimoniós i durant els segles XIV i XV esdevingué el panteó reial dels sobirans de la Corona d’Aragó, tot i que també acull les tombes d’alguns monarques anteriors, d’altres individus de la família reial i de diferents llinatges nobiliaris.

El 1921, després de la visita del rei Alfons XIII, fou declarat Monument Nacional pel Govern Espanyol. El 1991 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.


Entrada i visita guiada al Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges

Monestir_de_Santa_Maria_de_Vallbona_(Vallbona_de_les_Monges)_-_4CATUn espai únic on el pas de les hores es comparteix amb la comunitat religiosa femenina. Amb vuit-cents anys de presència monàstica ininterrompuda, és el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Cister.

Les primeres notícies del monestir daten del 1153, però no fou fins a l’any 1176 quan s’integrà plenament a l’orde del Cister.

Es tracta de l’únic monestir femení de la Ruta i l’únic que ha conservat ininterrompudament la comunitat durant més de 850 anys, llevat, és clar, dels temps de guerra.

Del monestir, en destaquen els dos cimboris gòtics, el més gran dels quals reposa tot el pes sobre la nau de l’església. Un dels trets més importants del monestir és que podem fer-hi estada mercès a la seva cuidada hostatgeria. Va ser declarat monument historicoartístic l’any 1931.

L’església constitueix un clar exemple de transició romànic-gòtica.

Informa’t Aquí