Les Garrigues: terra de castells, ibers i vi

Des de: 116,00 /persona IVA inclòs

Durant el procés, podràs indicar el nom d’una persona
per a regalar-li un xec regal.

Escapa’t un cap de setmana a les Garrigues, una terra de castells, d’ibers i de vi. Gaudeix de la seva magnífica gastronomia i descobreix la seva història!

El paquet inclou:

  • 1 nit d’allotjament al Castell de la Floresta
  • Dinar de productes tradicionals de Les Garrigues al restaurant La Placeta
  • Visita guiada amb tast de 3 vins al Celler Vinya els Vilars
  • Visita guiada a la Fortalesa Ibèrica els Vilars d’Arbeca
  • Visita guiada Castell de la Floresta
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge. Prèvia sol·licitud.

– Si decideixes comprar, tindràs un termini de 6 mesos per a gaudir de l’experiència.
– Per a més informació, consulta les condicions detallades

– Durant el procés, podràs indicar el nom d’una persona per a regalar-li un xec regal.

Allotjament

Castell de la Floresta

Habitatge de cinc plantes i celler amb capacitat per unes vint persones. Disposa de sis habitacions, quatre banys, dos cuines i dos espais comuns en plantes diferents amb televisió i llar de foc cadascun.

Un castell amb més de quatre segles d’història, durant els quals acolliren una societat i unes formacions estatals musulmanes. La Floresta era un territori fronterer, especialment exposat als atacs de l’enemic feudal. Per aquest motiu, necessitava la protecció per part del poder públic andalusí que, hauria acordat mesures fiscals per promoure la construcció de petites torres.

Activitats

Celler – Vinya els Vilars d’Arbeca

Vinya Els Vilars d'ArbecaVisita guiada al celler, amb degustació de 2 vins i regal d’1 ampolla de Vilars-Roure.

La vinya conté 9 hectàrees de les varietats de Syrah i Merlot importades del sud-est de França. La producció de vi de Vinya els Vilars, emparada sota la Denominació d’Origen Costers del Segre, subzona Garrigues. Aquesta, està profundament marcada per les característiques geològiques i climàtiques de la zona, amb un sòl calcari i un clima mediterrani, d’hiverns freds, estius calorosos i una mitjana de precipitacions baixa.

Des dels seus inicis fins a l’actualitat, la filosofia de Vinya els Vilars és produir vins negres de qualitat, per això en totes fases del procés productiu es posa especial cura i afecte. Es realitza la verema a mà per oferir al consumidor un producte únic i amb gran personalitat. Anualment, compta amb una producció al voltant de les 20.000 ampolles.


Fortalesa Ibèrica els Vilars

Fortalesa Ibèrica els Vilars d'ArbecaLa fortalesa dels Vilars fou habitada ininterrompudament durant 400 anys. Els seus constructors eren gent que pertanyia al grup cultural dels camps d’urnes, anomenat així pel costum d’incinerar i enterrar en vasos ceràmics les cendres dels seus morts. Dos-cents anys després, en contacte amb altres cultures mediterrànies, els habitants de la fortalesa els Vilars van viure el procés d’iberització, esdevenint el poble anomenat com els ilergetes.

L’urbanisme interior s’organitzava radialment al voltant d’una plaça presidida per una gran cisterna. Les cases es recolzaven a la muralla i obrien les seves portes a un carrer empedrat paral·lel a aquesta. Durant els segles següents es va anul·lar la poterna de l’oest, s’obrí una porta protegida per torres al nord i s’implantà una nova xarxa viària. Les cases eren cada cop més complexes i espaioses.


Castell de La Floresta

Castell de La Floresta visita guiadaAntic castell fortificat que conjuga elements romànics, gòtics i renaixentistes, on destaca una estança amb el sostre de fusta i plafons de guix policromats. Data del segle XIV, però amb vestigis d’època romana. Forma un sòlid conjunt d’edificis, i en un extrem s’hi adossa l’església, de construcció posterior. Entre els elements identificatius hi destaquen: una notable torre quadrada emmerletada, de transició del romànic al gòtic, alguns finestrals amb columna coronella, i el magnífic sostre teginat policromat.

Informa’t Aquí