Les Garrigues,; recorregut per la seva història i art

Des de: 115,00 /persona IVA inclòs

Escapada per a conèixer la història i l’art de Les Garrigues. Iniciaràs el viatge amb les pintures rupestres del Cogul declarades Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Aprendràs sobre la vida i trajectòria de Francesc Macià a l’Espai Macià de Les Borges Blanques. I, mentre descobreixes l’art contemporani a la Vinya dels Artistes, tastaras un dels millors vins de Les Garrigues al Celler Mas Blanch i Jové.

El paquet inclou:

  • 1 nit d’allotjament a Vilosell Wine Hotel, en habitació doble.
  • Sopar al restaurant Els Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues)
  • Visita guiada amb tast al Celler Mas Blanch i Jové i la Vinya dels Artistes (La Pobla de Cèrvoles).
  • Visita al Jaciment d’art rupestre del Cogul – Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO-
  • Visita a l’Espai Macià de Les Borges Blanques.
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
Clica aquí per veure detalls d'allotjament, activitats.
Si compres aquesta experiència, rebràs un cupó per poder gaudir-la quan tu vulguis durant tot l'any. També et podem enviar un xec regal a nom de la persona que ens indiquis. En els següents passos pots inserir el nom

El Parc Astronòmic del Montsec romandrà tancant els mesos de gener i febrer 2022, com es habitual cada any
Degut a l'estat COVID19 alguns allotjaments tenen una estada mínima de dues nits durant els caps de setmana del Juliol i Agost.
En cas de voler reservar un dia amb concret o per habitacions triples/quàdruples contactins aquí. Durant la temporada altra(mesos de juliol i agost, setmana santa, ponts i festius) alguns allotjament tenen una estada mínima de dues nit.
Clica aquí per veure les condicions
Ajuda. Com comprar un paquet de Tu i Lleida?.
 

Descripció

Vilosell Wine Hotel

Situat al municipi d’El Vilosell, aquest hotel disposa d’un entorn privilegiat on podreu gaudir de la tranquil·litat que es respira a l’allunyar-se del tràfec de la ciutat. Compta amb 30 hectàrees de vinyes que envolten les seves completes instal·lacions per les que podreu passejar i provar els vins de la zona.

Conjunt rupestre de la Roca dels Moros (El Cogul)

Pintures Rupestres del CogulLes 48 figures de la Roca dels Moros configuren un mínim de vuit composicions que representen bàsicament fauna salvatge i escenes de cacera. La més coneguda, però, no té res a veure amb animals salvatges: mostra un grup de dones dansant un ritu de fecunditat. Al costat d’aquestes pintures rupestres hi ha 250 signes gravats d’època ibèrica i romana.

Juntament amb les figures humanes i de diversos animals, hi ha una inscripció en escriptura ibèrica nord-oriental i alfabet llatí, una de les quals és un exvot, cosa que indicaria que l’indret fou un santuari que es perllongà fins a l’època ibèrica i romana.

Les pintures de la Roca dels Moros, com tot l’art rupestre llevantí, foren declarades per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat (1998).


Celler Mas Blanch i Jové – Vinya dels Artistes (La Pobla de Cèrvoles)

Celler Mas Blanch i JovéEl Celler Mas Blanch i Jové es va crear l’any 2006 com un petit celler on s’elaboren vins que inspiren sota la D.O. Costers del Segre. No obstant, el projecte va néixer molt abans, ja des de sempre els seus orígens han estat lligats a la terra.

En aquesta visita faràs un passeig per La Vinya dels Artistes on escultures i instal·lacions artístiques conviuen entre vinyes i oliveres. També visitaràs el celler on es podràs veure escultures suspeses amb dances de llums i ombres. T’explicaran com s’elabora el vi embolcallats pel “Entre el Cel i la Terra” de Gregorio Iglesias. La visita s’acaba amb un tast de 6 dels seus vins i torradetes amb 2 olis d’oliva verge extra del Molí del Set i xocolata, davant del “In Vino Veritas” de Guinovart.


Espai Macià (Les Borges Blanques)

Espai MaciàL’Espai Macià és un centre d’interpretació de la figura de Francesc Macià. En aquest es mostra, comparteix, recupera, preserva i difon el patrimoni documental, gràfic, audiovisual i sentimental lligat a Francesc Macià. És un centre on sentiràs de ben a prop la seva figura:

– Coneixeràs una figura imprescindible de la història de Catalunya, que ha influït en la definició de la identitat catalana.

– Participaràs d’un diàleg visual sobre les llibertats dels pobles.

– Descobriràs els detalls del transfons humà, ideològic, sociocultural i polític de Francesc Macià.