Allotjaments
Castell de la Floresta
Una estada singular en un habitatge d’ús turístic que es troba dins del mateix castell. Una fortalesa que combina estil artístics com el romànic, gòtic, renaixement i barroc. Té una capacitat per divuit persones. Algunes habitacions comparteixen bany. No hi ha servei de cafeteria i no s’admeten animals de companyia.
Activitats
Fortalesa dels Vilars (Arbeca)
Un conjunt històric i arqueològic monumental excepcional únic al nostre país. Es va començar a construir durant la primera Edat del Ferro, cap al 775 a de la n.e. i fou abandonada pels volts del 325 a de la n.e. Va ser habitada ininterrompudament durant més de 400 anys. Té un dels sistemes de defensa més interessants de l’Edat del Ferro per evitar atacs, i a més un sofisticat sistema de canalització d’aigua.
Castell de La Floresta
Antic castell fortificat que conjuga elements romànics, gòtics i renaixentistes, on destaca una estança amb el sostre de fusta i plafons de guix policromats. Data del segle XIV, però amb vestigis d’època romana. Forma un sòlid conjunt d’edificis, i en un extrem s’hi adossa l’església, de construcció posterior. Entre els elements identificatius hi destaquen: una notable torre quadrada emmerletada, de transició del romànic al gòtic, alguns finestrals amb columna coronella, i el magnífic sostre teginat policromat.
Centre d’Interpretació del Conjunt rupestre de La Roca dels Moros, El Cogul
Les coves del Cogul són un dels jaciments de pintures rupestres més destacats d’art rupestre llevantí, l’expressió artística-creencial més extraordinària i singular de la Prehistòria europea. La Roca dels Moros, consta el seu ús com a santuari o lloc màgic pels ibers i romans.
Les 48 figures de la Roca dels Moros configuren un mínim de vuit composicions que representen bàsicament fauna salvatge i escenes de cacera. La més coneguda, però, no té res a veure amb animals salvatges: mostra un grup de dones dansant un ritu de fecunditat. Al costat d’aquestes pintures rupestres hi ha 250 signes gravats d’època ibèrica i romana.
Les pintures de la Roca dels Moros, com tot l’art rupestre llevantí, foren declarades per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat (1998).