Íber català

Des de: 90,00 /persona IVA inclòs

Cap de setmana per conèixer un poble iber català amb vi i castell medieval de la comarca de Les Garrigues. Descobreix el poble d’Arbeca, La Floresta i El Cogul.

El paquet inclou

  • 1 nit d’allotjament en habitació doble al Castell de la Floresta.
  • Visita guiada a les restes del poble iber d’Arbeca: Fortalesa Ibèrica dels Vilars d’Arbeca
  • Visita guiada al Centre d’interpretació del conjunt rupestre de La Roca dels Moros, El Cogul
  • Visita guiada al castell de La Floresta.
  • Sopar al restaurant La Placeta
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
  • Informació turística del recorregut.
Clica aquí per veure detalls d'allotjament, activitats.
Si compres aquesta experiència, rebràs un cupó per poder gaudir-la quan tu vulguis durant tot l'any. També et podem enviar un xec regal a nom de la persona que ens indiquis. En els següents passos pots inserir el nom

Degut a l'estat COVID19 alguns allotjaments tenen una estada mínima de dues nits durant els caps de setmana del Juliol i Agost.
En cas de voler reservar un dia amb concret o per habitacions triples/quàdruples contactins aquí. Durant la temporada altra(mesos de juliol i agost, setmana santa, ponts i festius) alguns allotjament tenen una estada mínima de dues nit.
Clica aquí per veure les condicions
Ajuda. Com comprar un paquet de Tu i Lleida?.
 

Descripció

Castell de la Floresta

Castell de la FlorestaHabitatge d’ús turístic que es troba dins del mateix castell. Té una capacitat per divuit persones i disposa d’equipament complet. Observacions: no s’admeten animals de companyia.

 

 

 


Fortalesa dels Vilars (Arbeca)

Vista-zenital-del-quadrant-nord-oest-de-la-Fortalesa_imagelarge_webUn conjunt històric i arqueològic monumental excepcional únic al nostre país, es va començar a construir durant la primera Edat del Ferro, cap al 775 a de la n.e. i fou abandonada pels volts del 325 a de la n.e. Destacant que durant més de 400 anys fou habitada ininterrompudament. Visita guiada de 1 hora 30’ per les restes del poble iber inclosa al paquet. Hora 12:00. Adreça: Fortalesa dels Vilars @41.568325,0.953751. 25140 Arbeca (Lleida) – http://www.vilars.cat/Activitats – Tel: 973 160 008.

 


Castell de La Floresta

Antic castell fortificat que conjuga elements romànics, gòtics i renaixentistes, on destaca una estança amb el sostre de fusta i plafons de guix policromats. Data del segle XIV, però amb vestigis d’època romana. Forma un sòlid conjunt d’edificis, i en un extrem s’hi adossa l’església, de construcció posterior. Entre els elements identificatius hi destaquen: una notable torre quadrada emmerletada, de transició del romànic al gòtic, alguns finestrals amb columna coronella, i el magnífic sostre teginat policromat. Visita guiada de 1 hora per les diferents estances del Castell i indrets propers inclosa al paquet. Adreça: 41° 30′ 41.2″ N, 0° 55′ 8.09″ E. 25413 La Floresta (Lleida). – http://www.castellfloresta.cat/ -Tel: 973 141 094 / 659 294 542.


Centre d’Interpretació del Conjunt rupestre de La Roca dels Moros, El Cogul

Les coves del Cogul són un dels jaciments de pintures rupestres més destacats d’art rupestre llevantí, l’expressió artística-creencial més extraordinària i singular de la Prehistòria europea.
La Roca dels Moros, consta el seu ús com a santuari o lloc màgic pels ibers i romans. Les coves del Cogul són un dels jaciments de pintures rupestres més destacats d’art rupestre llevantí, que s’estenia durant l’epipaleolític per tot el llevant de la península Ibèrica.
Les 48 figures de la Roca dels Moros configuren un mínim de vuit composicions que representen bàsicament fauna salvatge i escenes de cacera. La més coneguda, però, no té res a veure amb animals salvatges: mostra un grup de dones dansant un ritu de fecunditat. Al costat d’aquestes pintures rupestres hi ha 250 signes gravats d’època ibèrica i romana.
Juntament amb les figures humanes i de diversos animals, hi ha una inscripció en escriptura ibèrica nord-oriental i alfabet llatí, una de les quals és un exvot, cosa que indicaria que l’indret fou un santuari que es perllongà fins a l’època ibèrica i romana.
Les pintures de la Roca dels Moros, com tot l’art rupestre llevantí, foren declarades per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat (1998).