Els museus més originals

Des de: 105,00 /persona IVA inclòs

Perquè els museus no són ni avorrits, ni tots iguals! L’or, l’urbanisme, les campanes i els vestits de paper, conformen una ruta de museus d’allò més original

El paquet inclou

  • 1 nit d’allotjament en habitació doble amb esmorzar a Balaguer
  • Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal d’Almacelles
  • Museu Vestits de Paper de Mollerussa
  • Centre d’Interpretació de l’Or del Segre de Balaguer
  • Museu de Campanes de Catalunya d’Os de Balaguer
  • Sopar a un restaurant de Balaguer
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
Clica aquí per veure detalls d'allotjament, activitats.
Si compres aquesta experiència, rebràs un cupó per poder gaudir-la quan tu vulguis durant tot l'any. També et podem enviar un xec regal a nom de la persona que ens indiquis. En els següents passos pots inserir el nom

Degut a l'estat COVID19 alguns allotjaments tenen una estada mínima de dues nits durant els caps de setmana del Juliol i Agost.
En cas de voler reservar un dia amb concret o per habitacions triples/quàdruples contactins aquí. Durant la temporada altra(mesos de juliol i agost, setmana santa, ponts i festius) alguns allotjament tenen una estada mínima de dues nit.
Clica aquí per veure les condicions
Ajuda. Com comprar un paquet de Tu i Lleida?.

Descripció

 

Santuari de Balaguer

Hotel Santuari del Sant CristL´hotel del Santuari al costat de l´església del Sant Crist de Balaguer, envoltat de gran patrimoni cultural com el Castell Formós i el Parc Arqueològic del Pla d´Almatà. A dalt del turó de la ciutat es caracteritza per oferir una pau i una tranquil·litat absoluta tot oferint unes magnífiques vistes de la localitat.

Tot el recinte és de nova construcció, amb àmplies estances, ascensor, i dotat de les últimes tecnologies.

 


Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal d’Almacelles

El Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal és un equipament cultural que està ubicat al Col·legi Pitàgores, un edifici situat al carrer Pitàgores, al nord de la vila i al costat mateix de l’escola pública i de la llar d’infants.

El MAU mostra al visitant l’arquitectura i l’urbanisme al llarg del temps i de forma especial al segle XVIII i a la vila d’Almacelles.  Al visualitzar les ciutats a vista d’ocell el museu permet fer una lectura de les ciutats diferent a la que es pot fer a peu de carrer. Una manera pràctica d’interpretar les ciutats i d’entendre també la practicitat d’un urbanisme que s’ha emprat arreu del món al llarg dels temps.


Museu Vestits de Paper de Mollerussa

El Museu de Vestits de Paper respon a una demanda que era gairebé obligada, reconeixent així un costum des de fa temps arrelat a Mollerussa i una forma d’art poc coneguda fora de la ciutat.

Entre les singularitats de Mollerussa, pot ser la més coneguda és el Concurs de Vestits de Paper que s’hi celebra des de fa més de 50 anys. El museu és fruit d’aquest concurs, és fruit de tots els seus participants, perquè és gràcies a ells que avui podem comptar amb més de vuitanta vestits exposats per compartir amb tots vosaltres.

Un dels principals objectius del museu és precisament donar a conèixer aquesta forma de creació, de disseny, de treball, perquè fins que no es veu un vestit de paper no es pot ser conscient de tot l’esforç, tot el temps i tota la il·lusió que es necessiten per poder fer-lo.


Centre d’Interpretació de l’Or del Segre de Balaguer

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre és un espai que va més enllà del recorregut per la història de l’explotació de l’or al riu Segre i que convida el visitant a viure l’experiència dels autèntics buscadors d’or.

La visita s’inicia a l’espai expositiu per conèixer no només els usos i propietats de l’or al llarg del temps sinó també la història de la seva recerca al Segre, documentada ja durant l’època romana a la Cerdanya, però que tingué moments d’especial activitat en època andalusina i posteriorment als segles XVI i XVII, quan es comença a utilitzar el mercuri com a amalgamant per poder extreure l’or de l’arena.

Viu l’experiència dels autèntics buscadors d’or i reviu la història de l’explotació aurífera al riu Segre. Descobreix la rellevància que va tenir en èpoques passades l’extracció del metall més preuat amb una activitat única, emocionant i molt divertida on aprendràs a cercar, a l’espai dels safareigs i de forma artesanal, les partícules d’or amagades entre l’arena i les graves i, com no podia ser d’altra manera, et podràs endur totes les que trobis.


Museu de Campanes de Catalunya d’Os de Balaguer

MUSEO_DE_CAMPANESÉs un museu on s’expliquen les característiques i els tons musicals de les campanes, com s’aprenia l’ofici i què representava per a la vida d’una població. Museu únic on el mateix  visitant pot experimentar el toc de campanes i, si aprova un petit examen musical, pot obtenir el carnet de Tocacampanes de Catalunya.