Terra ferma i univers

2 DIES / 1 NIT

Gaudeix d’un viatge des de la terra ferma a la immensitat de l’univers. Descobreix Lleida, la capital de l’Oest de Catalunya, situada enmig d’una immensa plana des d’on s’alça el conjunt monumental de la Seu Vella. Descobreix una ciutat arrelada a la seva terra, al seu cultiu, costums i tradicions.

Passa de la terra al cel observant el millor cel de Catalunya al Centre d’Observació de l’Univers del Montsec i repicant les campanes al Museu de Campanes d’Os de Balaguer.

Inclou:

 • Viatge en autocar dotat amb les mesures de seguretat i confort
 • Visita guiada a Lleida. Inclou la visita a la Seu Vella, Castell del Rei, La Paeria, Plaça Sant Joan i Palau de la Diputació.
 • Visita al Centre d’Observació de l’Univers (Àger). Projecció a l’Ull del Montsec, un planetari amb tecnologia 3D i cúpula desplaçable. Visita guiada i sessió d’observació al Parc dels Telescopis.
 • Passeig senderisme Vall del Silenci o similar.
 • Visita anecdòtica per Os de Balaguer; Castell Os Malignum Castrum i Museu de Campanes de Catalunya on, si aproven un petit examen musical, podran aconseguir el carnet de Tocacampanes de Catalunya.
 • Dinar tradicional lleidatà
 • Sopar astronòmic amb un menú dissenyat pel Director Científic del Centre d’Observació de l’Univers del Montsec.
 • Allotjament en habitació doble i esmorzar al Montsec

Aquests itineraris són orientatius. Es poden adaptar a les vostres necessitats.

Mínim 25 persones.

 

 

Centre d’Observació de l’Univers

COUEl centre d’Observació de l’Univers és una instal·lació multimèdia excepcional a Europa. Consisteix en un cúpula desplegable on es poden projectar documentals o pel·lícules en format “cúpula completa”, observar el cel a través de les imatges que obté un telescopi de 30 cm de diàmetre instal·lat a la mateixa sala. A més podreu visitar el parc dels telescopis per fer observacions directes i gaudir de l’exposició permanent.


Os de Balaguer

CASTILLO OS DE BALAGUER1A la part alta d’un turó que domina la població d’Os de Balaguer s’alça el castell fortificat “Os Malignum Castrum”. Formava part d’una línia defensiva conformada per nombrosos castells entre els quals hi havia: Àger, Albesa, Almenar, Alguerri, Alguaire, Castelló de Farfanya, Corbins, Llorenç, Santa Linya i el mateix Os de Balaguer.

A la Sala Gòtica del Castell es troba el Museu de Campanes de Catalunya. És un museu on s’expliquen les característiques i els tons musicals de les campanes, com s’aprenia l’ofici i què representava per a la vida d’una població. Museu únic on el mateix visitant pot experimentar el toc de campanes.


Lleida

En un lloc realment privilegiat i al bell mig de la ciutat de Lleida, s’alça el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella. Diferents edificis el configuren: la Seu Vella o catedral antiga, el Castell del Rei/Suda, la fortificació militar que envolta tot el turó i diverses restes arqueològiques que ens ajuden a entendre el present. Aquesta singular catedral va ser construïda en un turó des d’on s’albira, no només la ciutat, sinó també gran part de la comarca del Segrià i la plana de Lleida. La seva construcció, iniciada l’any 1203, es va perllongar durant més de dos segles fins que en 1431 es va finalitzar el campanar.

 

 • Condicions Generals
 • Preus per persona
 • En el cas que hi hagi allotjament: Preus per persona en habitació doble o a casa completa segons indicacions
 • Preus en temporada mitjana. Consulti altres temporades.
 • IVA inclòs.

També et recomanem…