Lleida Romànica

5 DIES / 4 NITS

Catalunya és un país obert als corrents artístics que s’han succeït a Europa. Un dels que més intensament s’ha assimilat ha estat el romànic, sorgit en el moment de la formació de la Catalunya històrica en plena expansió del feudalisme. És un estil artístic original i valent que es manté viu, sòlid i mesurat. Però sens dubte, el patrimoni romànic català constitueix en el seu conjunt un dels més rics i bells d’Europa.

Inclou:

 • Viatge en autocar dotat amb les mesures de seguretat i confort
 • Visita guiada a Lleida. Inclou la visita a la Seu Vella, Castell del Rei, La Paeria, Plaça Sant Joan i Palau de la Diputació.
 • Visita al Centre d’Observació de l’Univers (Àger). Projecció a l’Ull del Montsec, un planetari amb tecnologia 3D i cúpula desplaçable. Visita guiada i sessió d’observació al Parc dels Telescopis.
 • Passeig senderisme Vall del Silenci o similar.
 • Visita anecdòtica per Os de Balaguer; Castell Os Malignum Castrum i Museu de Campanes de Catalunya on, si aproven un petit examen musical, podran aconseguir el carnet de Tocacampanes de Catalunya.
 • Visita guiada a 3 esglésies romàniques de la Vall de Boí.
 • Visita guiada al romànic de la Vall d’Aran
 • Passeig per les fonts de Caldes de Boí.
 • Visita guiada a Vilaller i a la seva vila medieval.
 • 2 x Dinar tradicional lleidatà
 • Sopar astronòmic amb un menú dissenyat pel Director Científic del Centre d’Observació de l’Univers del Montsec.
 • Allotjament en habitació doble i esmorzar al Montsec
 • 2 x Sopar i allotjament a Hotel de 3-4 * de la Vall de Boí.
 • Dinar de cuina típica ribagorçana.
 • Dinar en una borda tradicional aranesa
 • Sopar i allotjament a Hotel 3-4* de Vielha.

Aquests itineraris són orientatius. Es poden adaptar a les vostres necessitats.

Mínim 25 persones.

[fusion_button link=”#” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”popmake-3020″ id=”” color=”custom” button_gradient_top_color=”#000″ button_gradient_bottom_color=”#000″ button_gradient_top_color_hover=”#000″ button_gradient_bottom_color_hover=”#000″ accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”medium” stretch=”default” shape=”” icon=”fa-envelope” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Per a més informació pots enviar-nos un email aquí[/fusion_button]

 

Centre d’Observació de l’Univers

COUEl centre d’Observació de l’Univers és una instal·lació multimèdia excepcional a Europa. Consisteix en un cúpula desplegable on es poden projectar documentals o pel·lícules en format “cúpula completa”, observar el cel a través de les imatges que obté un telescopi de 30 cm de diàmetre instal·lat a la mateixa sala. A més podreu visitar el parc dels telescopis per fer observacions directes i gaudir de l’exposició permanent.

 


Os de Balaguer

CASTILLO OS DE BALAGUER1A la part alta d’un turó que domina la població d’Os de Balaguer s’alça el castell fortificat “Os Malignum Castrum”. Formava part d’una línia defensiva conformada per nombrosos castells entre els quals hi havia: Àger, Albesa, Almenar, Alguerri, Alguaire, Castelló de Farfanya, Corbins, Llorenç, Santa Linya i el mateix Os de Balaguer.

A la Sala Gòtica del Castell es troba el Museu de Campanes de Catalunya. És un museu on s’expliquen les característiques i els tons musicals de les campanes, com s’aprenia l’ofici i què representava per a la vida d’una població. Museu únic on el mateix visitant pot experimentar el toc de campanes.


Lleida

En un lloc realment privilegiat i al bell mig de la ciutat de Lleida, s’alça el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella. Diferents edificis el configuren: la Seu Vella o catedral antiga, el Castell del Rei/Suda, la fortificació militar que envolta tot el turó i diverses restes arqueològiques que ens ajuden a entendre el present. Aquesta singular catedral va ser construïda en un turó des d’on s’albira, no només la ciutat, sinó també gran part de la comarca del Segrià i la plana de Lleida. La seva construcció, iniciada l’any 1203, es va perllongar durant més de dos segles fins que en 1431 es va finalitzar el campanar.

 


Balaguer

Balaguer, entre la plana de Lleida i els Pirineus, destaca per la seva riquesa cultural i paisatgística, i per un patrimoni inigualable, gràcies al seu passat àrab i per haver estat residència dels Comtes d’Urgell. Entre els indrets més espectaculars de la ciutat es troba la plaça del Mercadal, la plaça medieval porxada més gran de Catalunya; l’antic barri jueu; els carrers i passatges estrets i costeruts de l’antiga ciutat medieval; el nucli històric de formació àrab; l’església gòtica de Santa Maria; el Castell Formós, antic palau dels Comtes d’Urgell; el Santuari del Sant Crist, patró de la ciutat; i el Pla d’Almatà, un dels jaciments arqueològics més importants de Catalunya.

 


Vall de Boí

El conjunt romànic de la Vall de Boí està format per les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, l’ assumpció de Cóll i l’ermita de Sant Quirc de Durro.

Una de les seves característiques principals és la unitat d’estil arquitectònic. Són construccions dutes a terme durant els XI i XII seguint els models provinents del nord d’Itàlia, el romànic llombard, que es caracteritza per la funcionalitat de les seves construccions, l’acurat treball de la pedra, els esvelts campanars de torre, i la decoració exterior d’arcuacions cegues i bandes llombardes.

El Romànic de la Vall de Boí és excepcional per la concentració en un espai reduït d’un nombre tan elevat d’esglésies d’un mateix estil arquitectònic, conservat al llarg del temps amb poques modificacions que hagin alterat significativament la seva concepció inicial.


Vall d’Aran

La riquesa artística de la Vall d’Aran és un dels tresors més ben guardats del Pirineu. Protegit en si mateix durant segles, aquesta vall ha llegat un patrimoni artístic complet i molt variat. La majoria d’aquestes esglésies es van construir entre els segles XII i XIII, en general el romànic de la vall es caracteritza per ser un romànic evolucionat fins i tot tardà, tot i que algunes esglésies mantenen part del romànic llombard, amb portes tallades amb una rica iconografia. Tot aquest patrimoni, manté en comú una rica ornamentació escultòrica, i uns campanars que s’identifiquen immediatament amb els pobles aranesos.

 


Vilaller

Aquesta vila, és la capital de la Vall de Barravés, que vol dir el país de la roca. I és que aquest municipi té un casc antic medieval murallat encantador. S’hi pot visitar l’Església de Sant Climent, d’estil barroc, la Vila Closa Medieval, les restes de muralla amb arcades i torre medieval, restes de la presó més antiga de Lleida (s. XVII), una arcada del pont vell de pedra ( s. XVII), etc.

 

Informa’t Aquí