En aquest itinerari guiat de 4 dies, seguirem les passes cap a l’exili a França d’alguns intel·lectuals catalans com Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, Pau Casals, Josep Maria de Segarra, o Julià Gual. Iniciarem aquest viatge des de Bellver de Cerdanya, on descobrirem la llegenda del militant de la CNT Antonio Martín, conegut també com el cojo de Málaga, i la seva relació amb l’assalt al poble l’abril de 1937.

Per la tarda visitarem Puigcerdà on coneixerem com van ser la republica i la guerra a la vila. Seguirem fins arribar a Prada de Conflent (França) on molts d’aquests intel·lectuals van conviure a l’antic Gran Hotel. Pau Casals, per exemple, va residir en aquesta població fins el 1957 des d’on va impulsar moltes iniciatives culturals de la resistència i condemna del franquisme. Visitarem Perpinyà, la capital de la Catalunya Nord, on passejarem pel seu nucli antic i descobrirem el seu paper dins l’exili català.

L’últim dia viatjarem fins a Argelers, on visitarem el memorial del camp de concentració situat a la platja, refugi de prop de 80.000 persones. Aquest camp de concentració, es va construir al febrer de 1939, oferint unes condicions de vida sovint inhumanes que el van dur al seu tancament el 1942.

Acabarem aquest itinerari visitant la Maternitat d’Elna, un centre impulsat per la infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz. En aquest indret es van atendre dones embarassades dels camps de concentració del Rosselló garantint-los un part en condicions dignes.

Inclou:

  • 3 nits d’allotjament en habitació doble amb desdejuni a Bellver de Cerdanya, Prada de Conflent, i Perpinyà.
  • 3 dinars i 3 sopars amb menús de productes tradicionals del territori (pensió completa).
  • Visites guiades a Bellver de Cerdanya (cojo de Málaga), Puigcerdà (nucli antic, campanar, llac), Prada de Conflent (ruta dels intel·lectuals, casc antic i església de Sant Pere), Perpinyà (centre històric), Argelers (memorial, camp de concentració i platja) i la Maternitat d’Elna.
  • Guia acompanyant durant tot el trajecte.

Condicions:

Aquests itinerari és una proposta concreta però pot ser orientatiu. Tanmateix, aquesta ruta es pot adaptar a les vostres necessitats.
Mínim 8 persones – Màxim 30 persones
Preu variable segons temporada, número de persones, durada de l’itinerari, qualitat dels àpats i dels allotjaments, etc.
Es pot afegir transport en taxi o autocar.

Preu:

415€

Per a més informació pots enviar-nos un email aquí