Aquesta ruta pretén fer un homenatge als municipis que van acollir refugiats dels règims fascistes durant els diferents conflictes bèl·lics del segle XX. Començarem des d’Argelers, on visitarem el memorial del camp de concentració, refugi de gairebé 80.000 persones. Aquest, es va construir al febrer de 1939, oferint unes condicions de vida sovint inhumanes. Continuarem el viatge fins arribar a Cotlliure, municipi on va morir Antonio Machado el 22 de febrer de 1939 després de viure-hi 27 dies exiliat.

Reprendrem l’itinerari a Cervera de la Marenda on explicarem el pas fronterer i la seva estació internacional de ferrocarrils. Des d’allí creuarem la frontera per Coll de Belitres fins arribar a Portbou, municipi on el 1949 va morir el filòsof jueu Walter Benjamin quan fugia del nazisme. I és que el pas de refugiats per aquesta frontera no només va ser emprada per exiliats republicans, sinó que va ser una porta d’entrada per a refugiats jueus. Benjamin va ser capturat, però durant la nit prèvia a la seva deportació va decidir posar fi a la seva vida. Anys més tard, el 1994, l’artista israelià Dani Karavan va idear un monument en el seu record.

Seguirem la ruta cap al municipi de Port de la Selva i finalitzarem el viatge al Castell de Sant Ferran a Figueres, lloc on es va celebrar l’última sessió de les Corts Republicanes. En aquesta fortalesa militar, una de les més grans d’Europa, s’hi van reunir 62 diputats dels 473 de la Cambra, i es van tractar diversos punts amb relació a la fi de la guerra i la seva derrota.

Inclou:

  • 3 nits d’allotjament en habitació doble amb desdejuni a Perpinyà, Cotlliure i Port de la Selva.
  • 3 dinars i 3 sopars amb menús de productes tradicionals.
  • Visites guiades a Argelers (camp de concentració), Cotlliure (cementiri), Cervera de la Marenda, Portbou (Memorial a Walter Benjamin i Coll de Belitres), Port de la Selva, i Figueres (Castell de Sant Ferran).
  • Guia acompanyant durant tot el trajecte.

Condicions:

Aquests itinerari és una proposta concreta però pot ser orientatiu. Tanmateix, aquesta ruta es pot adaptar a les vostres necessitats.
Mínim 8 persones – Màxim 30 persones
Preu variable segons temporada, número de persones, durada de l’itinerari, qualitat dels àpats i dels allotjaments, etc.
Es pot afegir transport en taxi o autocar.

Preu:

425€

Per a més informació pots enviar-nos un email aquí