En aquesta ruta seguirem les empremtes de la retirada republicana des dels Pirineus catalans fins a França, on des de l’hivern de 1939 s’hi van exiliar prop de 500.000 persones. Iniciarem aquest viatge amb un itinerari guiat a peu pel Coll Pregon, on descobrirem com van ser els últims dies de Camprodon i el pas de la 60ª divisió, els últims combatents de l’exèrcit republicà.

També, visitarem el nucli antic de Camprodon i el Museu de la Retirada, un recull fotogràfic que pretén ser un recordatori del pas de refugiats.
Seguirem l’itinerari passant pel Coll d’Ares fins a arribar a Prats de Molló. Aquest municipi francès va esdevenir un improvisat campament on es van atendre milers de refugiats.

En aquest punt es pot escollir quin itinerari es vol seguir per acabar el viatge. Si bé visitar la Maternitat d’Elna i el camp de refugiats de la platja d’Argelers. O bé, visitar el centre històric murallat i l’església de Santa Justa i Rufina de Prats de Molló; i Cotlliure, municipi on està situada la tomba d’Antonio Machado. Aquest, va morir a Cotlliure el 22 de febrer de 1939 després de viure 27 dies a l’exili.

Inclou:

  • 2/3 nits d’allotjament en habitació doble amb desdejuni a Camprodon, Prats de Molló i Colliure (segons l’itinerari escollit).
  • 2/3 dinars i 2/3 sopars amb menús de productes tradicionals del territori visitat.
  • Visites guiades a Camprodon (nucli antic i Museu de la Retirada), i passeig guiat per Coll Pregón (ruta “Els últims dies de Camprodón).
  • Itinerari a escollir entre Prats de Molló (nucli antic murallat i església de Santa Justa i Rufina) i Cotlliure (nucli antic, tomba d’Antonio Machado) – [Opció A]
  • O Argelers (memorial, camp de concentració i platja) i la Maternitat d’Elna – [Opció B].
  • Guia acompanyant durant tot el trajecte.

Condicions:

Aquests itinerari és una proposta concreta però pot ser orientatiu. Tanmateix, aquesta ruta es pot adaptar a les vostres necessitats.
Mínim 8 persones – Màxim 30 persones
Preu variable segons temporada, número de persones, durada de l’itinerari, qualitat dels àpats i dels allotjaments, etc.
Es pot afegir transport en taxi o autocar.

Preu:

Opció A: 435€ / Opció B: 295€

Per a més informació pots enviar-nos un email aquí