Els darrers dies de la catalunya republicana

Catalunya republicana en un itinerari guiat des de Maçanet de Cabrenys fins a Elna. Passejarem pel Coll de Lli i el Coll de la Manrella, per la separació de la Catalunya nord i sud. Allí, visitarem el memorial al president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, i recordarem el pas per aquests camins de dos presidents més, José Antonio Aguirre (País Basc) i Manuel Azaña (Espanya).

Seguirem aquest itinerari fins a La Jonquera i visitarem el Museu de l’Exili (MUME), un espai per a la memòria dels diversos conflictes que han provocat exilis al llarg del segle XX a través dels Pirineus.
Descansarem a Perpinyà i reprendrem el viatge descobrint el Camp de concentració de Barcarès, construït el 1939 amb l’objectiu de rebre refugiats republicans. Es va dissoldre el 1942 quan hi havien passat entre 70.000 i 80.000 persones.

Finalitzarem el viatge visitant la Maternitat d’Elna, un centre impulsat per la infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz. En aquest indret es van atendre dones embarassades dels camps de concentració del Rosselló garantint-los un part en condicions dignes, i esdevenint un oasi de pau dins l’horror de la guerra i l’exili.

Inclou:

  • 2 nits d’allotjament en habitació doble amb desdejuni a Maçanet de Cabrenys i Perpinyà.
  • 2 dinars i 2 sopars amb menús de productes tradicionals del territori.
  • Visites guiades a Coll de Lli (Restaurant El Trabucaire / Monument als exiliats/ Monument a Lluís Companys), La Jonquera (Museu de l’Exili), Camp de concentració de Barcarès, i la Maternitat d’Elna.
  • Guia acompanyant durant tot el trajecte.

Condicions:

Aquests itinerari és una proposta concreta però pot ser orientatiu. Tanmateix, aquesta ruta es pot adaptar a les vostres necessitats.
Mínim 8 persones – Màxim 30 persones
Preu variable segons temporada, número de persones, durada de l’itinerari, qualitat dels àpats i dels allotjaments, etc.
Es pot afegir transport en taxi o autocar.

Preu:

313,60€

 

Informa’t Aquí