Propòstes gastronòmiques per les Terres de Lleida

Gastronomía Lleida

Lleida és terra de vins, oli, mel, torrons… productes que ens transmeten els valors dels pagesos que els produeixen i el clima de les nostres terres. Escapa’t aquesta tardor en un viatge únic a través de la gastronomia i coneix Lleida a través dels seus sabors i olors! Aquesta és la nostra selecció:

  1. OLI

L’oli d’oliva verge extra que es produeix a les Terres de Lleida és el resultat d’una producció avançada per oferir un producte de qualitat i saludable, fet que el converteix en un dels millors olis d’oliva del món.

Oli i Vi

Tasta l’oli i el vi que es produeix a Les Garrigues. Aprendràs com s’obtenen aquests dos productes tan preuats dins la nostra gastronomia, visitaràs un celler amb molt art i recorreràs en burricleta els paisatges que deixen els camps d’oliveres i vinya.

 

2. VI

El vi que es produeix dins la D.O. Costers del Segre denota el clima interior, allunyat del mar, de Lleida. Són vins potents, amb caràcter però a la vegada equilibrats. Se’n fan de negres, rosats i blancs de molta qualitat:

3. TORRONS

El postre d’excel·lència dels Nadals s’elabora també a les Terres de Lleida. Es poden trobar diverses classes des del clàssic turró d’Agramunt elaborat a base d’avellanes o ametlles, sucre, mel i clara d’ou, a receptes més contemporànies.

Pobles amb encant de Lleida
(Agramunt – Montsonís – Penelles)

Deixa’t perdre pels carrers de tres pobles amb gran encant de les Terres de Lleida; Agramunt, Montsonís i Penelles. Visita el Museu del Torro i la Xocolata a la pedra d’Agramunt!

 

4. MEL

La zona del Montsec és una de les principals productores de mel del nostre país donades les seves característiques geogràfiques. Degusta-la a Os de Balaguer:

 

Experiència Astronómica del Montsec (Àger)

Enamora’t de l’astronomia al Parc Astronòmic del Montsec (Àger). La Fundació Starlight va concedir-li el certificat de Reserva Starlight per les bones condicions per a la contemplació d’estels. Visita Os de Balaguer, un referent de producció de mel i torrons.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte