Alguna vegada t’has preguntat com se sent tocar els núvols amb la mà? No t’agradaria anar més amunt que la Seu Vella de Lleida i notar que el cel no és el límit? Aquestes, i moltes altres sensacions, les podràs viure de la nostra mà. Vols saber el què es sent volant en una de les zones més espectaculars de Catalunya? Descobreix les nostres activitats al cel!

TERRA DE CONTRASTOS

Lleida es caracteritza per ser una província d’interior on la naturalesa s’ha apropiat del paisatge formant així un contrast únic entre el sud i el nord. Amb l’ajuda del clima i el relleu es creen alguns dels paisatges més bonics i insòlits de tota la península.

La verdor del nord

Al Pirineu i Prepirineu de Lleida, al nord de la província, hi ha alguns dels paisatges més coneguts: muntanyes, valls, llacs, boscos… Un paisatge inconfusible i ple de racons naturals encisadors. La Noguera és una d’aquestes comarques on el paisatge prepirinenc hi és ben present, sobretot a la Serra del Montsec. Tot un entramat de rius i canyons formen aquesta serralada, com el conegut Congost de Montrebei, però també pobles amagats enmig de boscos i muntanyes rocoses. La comarca de la Noguera fa de frontera entre la Lleida de muntanya i la de plana, un contrast molt marcat en el seu paisatge i que des del cel es pot admirar amb total facilitat.

  • Vol globus Camarasa

La plana del sud

Amagat en un segon pla darrere les muntanyes i desconegut per a molts, trobem el curiós paisatge de la part sud de la província, la Plana de Lleida. El seu nom es deu al fet que es troba dins la unitat de relleu de la Depressió Central, i que es caracteritza per no tenir cap turó ni muntanya. És una zona molt plana i amb molta influència del riu Segre, riu que ha vist créixer les ciutats més importants de la zona al seu pas, com Lleida o Balaguer. És una de les zones més fèrtils de Catalunya i l’agricultura i ramaderia hi són molt presents.

Tot aquest entramat de paisatges és molt fàcil i curiós de veure des del cel, en una zona sense formacions rocoses que tapin la vista. Des del cel, tots els camps de conreu de Ponent formen un “patchwork”, un teixit de terrenys units entre si, cadascun amb els seus colors i les seves textures. El Segre i el Canal d’Urgell són les dues grans artèries de regadiu de la zona, també visibles des del cel, així com l’Estany d’Ivars i Vila-sana. Tot això conforma un paisatge únic, ple de colors i de textures que la millor forma d’admirar-ho és a vista d’ocell.

LES NOSTRES ACTIVITATS

Per admirar tot aquest contrast de paisatges, disposem de diferents activitats que ho fan possible: rutes a peu, navegació per rius,… però sens dubte les més espectaculars són aquelles on no toques el terra i el vent és el teu aliat, volant.

  1. Aventura en globus al Montsec

Amb aquesta opció podràs admirar els contrastos de la Noguera volant per algunes de les zones més conegudes de la comarca. Podràs escollir entre sobrevolar el Congost de Montrebei, o bé Os de Balaguer. El paquet també inclou dues nits d’allotjament i esmorzar, un sopar degustació de productes típics del Montsec i altres sorpreses.

2. Hípica i vol al Pla d’Urgell

Si ets un amant de l’aviació i vols descobrir una altra perspectiva de les Terres de Lleida, aquesta activitat és per a tu. Des de dalt el cel veuràs tota la geografia de la zona, amb el seu paisatge únic format per camps de blat i fruita, i pobles esquitxats arreu. A més, el paquet també compta amb una ruta a cavall per aquest paisatge, una nit d’allotjament amb esmorzar inclòs i altres activitats. No t’ho perdis!

Gaudeix amb nosaltres d’una altra forma de viure Lleida. Una terra apta pels amants de l’adrenalina, però també de la tranquil·litat. Així, admiraràs un dels paisatges més bonics i autèntics que mai més podràs oblidar.