3 Pobles amb encant de la plana de Lleida

Descobreix la nostra selecció de pobles amb molt d’encant d’imprescindible visita a les Terres de Lleida.

Lleida és una província inmensa, plena de patrimoni cultural i natural com un continent independent. Més enllà de les seves esglésies, els castells i monestirs, amaga també petits pobles amb molt d’encant que desitgen ser descoberts. Et proposem una ruta pels tres pobles amb més encant de les sis comarques de la Plana Lleida!

  1. Agramunt: història, art i gastronomia

Agramunt es troba a la comarca de l’Urgell, prop del riu Sió. Aquesta petita població s’ha guanyat renom dins el món de les postres ja que s’elaboren torrons artesanals de molta qualitat. Et recomanarem tres activitats amb les que de segur no et deixaran indiferent:

Visita guiada a Espai Guinovart: és un centre d’art contemporani creat per Josep Guinovart en el qual s’exposen les seves obres d’art. Aquestes, estan directament relacionades amb el poble ja que intenta mostrar a través de l’art els seus paisatges, les seves tradicions i habitants.

Visita guiada pel refugi antiaeri: es troba sota l’Església de Santa Maria i és un espai de memòria històrica per a totes aquelles persones que van viure la Guerra Civil (1936- 1939). Es realitza una visita guiada per l’interior del refugi i s’explica com els veïns van viure aquesta època de terror i incertesa dins els murs.

Visita guiada al Museu de Torró i la Xocolata a la Pedra: com ja s’ha esmentat, Agramunt és un poble conegut pels seus deliciosos torrons i la xocolata a la pedra, és per això que una visita al Museu del Torró no podia faltar en aquesta llista. Aquí, no només podràs tastar aquests productes sinó que també coneixeràs la seva història.

  1. Montsonís: un viatge al passat

Montsonís és un petit poble situat a la comarca de la Noguera el qual ha estat qualificat com a “Poble amb Encant de Catalunya”, una distinció que li va atorgar l’Agència Catalana de Turisme.

Castell de Montsonís: és una fortificació medieval habilitada i oberta al públic, envoltada de paisatges increïbles. Destaca la seva façana exterior composta per dues torres quadrades reconstruïdes al segle XVI. Una visita imprescindible si visites la Plana de Lleida.

  1. Penelles: un museu d’art a l’aire lliure

Penelles és un petit poble situat a la comarca de la Noguera referent en el camp de l’art urbà ja que els seus carrers contenen més d’un centenar de murals de temàtica rural.

Visita guiada per les pintures murals de Penelles: passeja pels seus carrers i gaudeix de l’streetart que artistes de França, Portugal i altres països d’Europa tenen preparat per a tu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte