Observatori de Àger

Observatori d'Àger de dia

Quines alternatives d’oci tenim en aquests temps tan difícils? Què podem visitar, prop de casa nostra que no signifiqui un daltabaix econòmic? Quins misteris podem gaudir en família i en parella? La resposta a aquestes preguntes tan recurrents, avui en dia, la tenim en un bell indret de les terres lleidatanes, a Ager, en plena Serra del Montsec. Moltes vegades, ens oblidem que a les nostres terres hi ha infinitat de llocs desconeguts que ens poden aportar coneixements turístics, i d’altres matèries.

El Centre d’Observació del Univers ( COU) del Montsec, ens farà gaudir d’allò més, d’aquest camp tan interessant com inesperat, que és l’astronomia. I el que resulta més agradable, ho farem combinant aquesta investigació amb el gaudiment d’un entorn natural digne de ser descobert. Sabíeu que esteu davant de l’observatori més modern de Catalunya i un dels més avançats d’Europa?

L’estructura, amb la famosa cúpula de 6,15 metres, amb el telescopi de 80 cm que es pot controlar través d’Internet. Visites guiades diürnes i nocturnes, on s’obre la cúpula i podem contemplar fascinats l’espectacle de l’Univers.

Tambe a partir del 1 de març, s’inaugurà un nova temporada al Planetari amb les projeccions:
L’Inici de l’Era Espacial (Dawn of the Space Age) és una superproducció de la companyia Mirage3D que compta amb nombrosos premis en els festivals de cinema immersiu d’arreu del món. Es projectarà en les sessions nocturnes del COU. Acompanyat d’unes imatges espectaculars recorrerem la cursa de l’espai des dels seus inicis fins als nostres dies, ens situarem acompanyant a Yuri Gagarin en el primer vol tripulat i podrem sentir les seves converses amb el centre de control i també acompanyarem Armstrong i Aldrin en la primera caminada per damunt de la superfície de la Lluna. Un espectacle d’imatge i so que es projectarà per primera vegada al món en llengua catalana.
L’Univers d’Escher es projectarà en sessions diürnes i és una producció realitzada pel Parc de les Ciències de Granada en la que ha col•laborat el Parc Astronòmic Montsec. En aquesta projecció descobrim com l’espectacular artista Maurits Cornelis Escher es va inspirar en la natura i també fortament amb l’astronomia en moltes de les seves creacions artístiques, veurem com els conceptes cosmològics més avançats van influir en el creador holandès.

Per trobar allotjament a la comarca és molt fàcil, a travès de www.lleidaitu.com. Precisament fa poc s’inaugura l’habitació de l’Alcova, una habitació doble tipus Alcova, amb bany privat , espai i una magnifica vista del poble i del cel, per gaudir les nits fosques del Montsec .

Però aquestes encisadores terres encara ens tenen reservades més atraccions. És aquest, un paratge on s’hi desenvolupa una intensa activitat relacionada amb el turisme cultural i esportiu. A destacar, a part de l’observatori, l’embassament de Canelles i la visita al Centre d’Interpretació de l’energia i la geologia, el Castell d’Os de Balaguer ( Os Malignum Castrum), el Museu de Campanes de Catalunya, la balma dels Vilars amb 29 pintures Rupestres – Patrimoni de l’ Humanitat,…

Per als que busqueu l’opció més definida i no haver de buscar-vos vosaltres les activitats, teniu l’opció de recórrer a aquest valuós link: https://www.lleidaitu.com/que-visitar/paquets-turistics-lleida/experiencia-astronomica-del-montsec-ager-espai-starlight-per-la-unesco/ D’una manera molt pràctica i econòmica, s’ofereixen diverses opcions d’allotjament i activitats en uns paquets tancats que us permetran dedicar-vos simplement a gaudir d’una bona ruta organitzada. Tot un repte per a poder alternar natura amb ciència. Val la pena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte