Què has de saber sobre les Llàgrimes de Sant Llorenç?

T’expliquem tot el que necessites per gaudir de la pluja de meteors procedents del cometa 109P/Swift-Tuttle, també coneguts com Llàgrimes de Sant Llorenç. Un espectacle màgic únic i efímer.

Què són?

La pluja d’estrelles Perseides, o Llàgrimes de Sant Llorenç, reben aquest nom per la seva proximitat a la constel·lació de Perseu. Una constel·lació amb estrelles acolorides i molt brillants, situada en plena Via Làctia.

On les pots veure?

Per veure bé les estrelles has de buscar un cel ben fosc, allunyat de les grans ciutats. Nosaltres et proposem que observis la pluja d’estrelles Perseides des del millor cel de Catalunya, l’Observatori Astronòmic del Montsec a Àger.

El Centre d’Observació de l’Univers és una instal·lació multimèdia excepcional a Europa. Consisteix en un cúpula desplegable on es poden projectar documentals o pel·lícules en format “cúpula completa”, observar el cel a través de les imatges que obté un telescopi de 30 cm de diàmetre instal·lat a la mateixa sala. A més podreu visitar el parc dels telescopis per fer observacions directes i gaudir de l’exposició permanent.

Quan?

El proper dimecres 12 d’agost de 2020 serà el dia en què es podran apreciar millor.

Aquest espectacle astronòmic també s’anomena Llàgrimes de Sant Llorenç per la seva proximitat amb la festivitat de Sant Llorenç, el 10 d’agost, i en record a les llàgrimes del Sant quan morí cremat a la foguera.

Com?

Aquest any, hem creat un paquet turístic per a què gaudeixis d’aquest fenomen astronòmic en 2 dies plens d’activitats. Et proposem:

 

T’hi apuntes?