Volem dedicar aquest mes de maig a la cultura arquitectònica i la història de les Terres de Lleida preparant-te una selecció de les millors experiències en castells. Viatjarem per les fortificacions més formidables del nostre territori com el de Montsonís, La Floresta, Verdú, Les Pallargues, etc. T’ho expliquem tot en aquest article!

 

1. Ponent Medieval: Ruta dels castells de Lleida

Descobreix en un cap de setmana els millors castells de les Terres de Lleida amb visites guiades, i allotjant-te en un castell medieval a La Floresta.

Aquesta experiència inclou les visites guiades als següents castells:

Castell de Montsonís:

Una magnífica fortalesa que conserva tot l’esplendor i l’elegància dels temps passats, integrada a la part alta del petit poble de Montsonís, i envoltada de terres fèrtils i meravelloses vistes.

També pots gaudir d’aquest indret en les experiències: Experiència Astronòmica del Montsec, Pobles amb encant de Lleida.

Conjunt Monumental de la Seu Vella i Castell del Rei:

Aquest conjunt monumental està configurat per diversos edificis com la Seu Vella o catedral antiga, el Castell del Rei, la fortificació militar que envolta tot el turó i diverses restes arqueològiques que ens ajuden a entendre el present de la ciutat.

També pots gaudir d’aquest indret en les experiències: “Lleida, capital de Ponent” i “Tren dels Llacs + Lleida“.

 

 

 

2. Viles medievals de l’Urgell

En aquesta ruta de 2 dies recorreràs les viles medievals més espectaculars i ben conservades de l’Urgell. Visitaràs els castells de Verdú i Ciutadilla, i passejaràs pels carrers empedrats de Guimerà.

Aquesta experiència inclou les visites guiades als següents castells:

Castell de Verdú:

Verdú és una vila medieval encantadora coneguda per la seva ceràmica negra i el seu castell. Dins, es mostren diverses sales, en especial la Gran Sala Gòtica de l’Abat Copons, el pati d’armes i la sala del molí.

També pots gaudir d’aquest indret en les experiències: “Relaxa’t a l’Urgell“.

Castell de Ciutadilla:

És una fortalesa medieval del segle XI que fou reconstruïda i transformada en palau residencial a finals del segle XVI. Cal destacar, especialment, l’alta torre de l’homenatge de set plantes, des d’on s’hi divisa una magnífica panoràmica de la zona.

 

 

 

3. Les Garrigues: terra de castells, ibers i vi

Descobreix en un cap de setmana una comarca tranquil·la, rural, artesanal i amb molta història. Dormiràs en un castell medieval, passejaràs pels vestigis d’una de les fortificacions ibériques més ben conservades de Catalunya i tastaràs un dels millors vins del territori.

Aquesta experiència inclou la visita guiada i l’allotjament al següent castell:

Castell de La Floresta:

A la comarca de les Garrigues, entre camps d’oliveres i vinyes, s’amaga el Castell de la Floresta, monument declarat bé cultural d’interès nacional. Fes una visita guiada i queda’t a dormir al castell!

També pots gaudir d’aquest indret en les experiències: Íber català, El país dels ilergets.

 

 

 

4. Marc Márquez i 93km amb castells

Cap de setmana per conèixer la terra natal dels campions de motos Marc i Àlex Márquez. En aquesta ruta recorreràs exactament 93 km visitant diferents castells i viles de la Segarra: Cervera – Montfalcó Murallat – Castell de Vicfred – Torà – Palouet de Segarra – Castell de Florejacs – Castell de Les Pallargues

Aquesta experiència inclou visites guiades als següents castells:

Castell de Florejacs:

És un castell del s.XI que conserva una torre del s.XIV i la base d’una muralla. Posteriorment, fou casa senyorial a partir del S.XVI.

Castell de Les Pallargues:

Castell documentat al s.XI com a part d’una xarxa defensiva fronterera. No et pots perdre l’escala de caragol que condueix als calabossos, el pou de gel, el celler de grans botes, etc.