L’encant d’Os de Balaguer

La presencia d’una fortificació musulmana del segle IX, conquistada por Guirau Ponç II de Cabrera (1116), donà lloc al municipi d’Os de Balaguer, situat a la província de Lleida (Catalunya).

Una visita a Os de Balaguer, et permetrà gaudir d’un suggeridor marc paisatgístic, envoltat d’un amplia varietat de jaciments i edificis d’interès. Entre d’altres, podem destacar:

  • La Cova de Vilars: jaciment prehistòric que conté pintures rupestres de l’edat del bronze i fou declarat per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat (1998).
  • El Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes: antiga abadia de canonges regida per monjos premostratencs.
  • El “Malignum Castrum”: Castell medieval situat a la part alta del turó del poble amb una llarga e interessant història que conèixer.
  • La cova de Tragó: anomenada també “Cova del Pi Negre”, coneguda per ser la cavitat horitzontal més gran de tota la zona.
  • El centre d’Interpretació de l’Energia i la Geología i la pressa de Canelles: caracteritzada per se la pressa més gran de tota Catalunya i la segona més alta d’Europa (152 metres d’alçada).
  • La “casa-museu” i l’estudi de Leandre Cristòfol, un dels escultors surrealistes més importants del segle XX, nascut a Os de Balaguer

Aquest conjunt arqueològic i arquitectònic, ha aconseguit fer d’Os de Balaguer un poble petit però ple d’història i cultura que descobrir, enmig d’un inigualable entorn paisatgístic.

Aprofita les nostres ofertes i anima’t a visitar-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte