La Vall Fosca: naturalment, natural!

vall-fosca

La Vall Fosca, aquell indret amagat en els Pirineus i que no deixa indiferent a cap persona. La Vall Fosca és una zona amb més de vint estanys sota pics de més de 2.500 metres. Si em dones uns minuts t’explicaré tot el que pots trobar. T’asseguro que hi voldràs anar!

 

Telèferic de la Vall Fosca

Accedeix al sostre dels Pirineus en 14 minuts amb el telefèric de la Vall Fosca, el qual inicialment es va utilitzar per a la construcció de la central reversible de Sallente. Avui en dia, d’ús turístic, permet ascendir a més de 2.200 metres on podràs descobrir el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, la ruta del Carrilet o l’Estany Gento. Tota una desconnexió envoltat de l’aire més pur!

 

Museu hidroelèctric de Cabdella

Realitza un recorregut des que va sorgir la idea de la construcció de la central hidroelèctrica de Cabdella fins que es va posar en funcionament, el 1914, analitzant els canvis econòmics, socials i d’infraestructura que va suposar, alhora que es reflexiona sobre el futur energètic i la sostenibilitat. Una activitat per als més petits, i també, pels més grans.

 

La Torre de Cabdella

Visita un dels pobles més importants de la Vall Fosca: La Torre de Cabdella. És el punt administratiu de la zona i s’uneix amb 19 pobles, com ara Cabdella o Estavill. A prop de la Torre de Cabdella podràs visitar l’ermita romànica de Sant Martí. Una arquitectura de dimensions poc proporcionades, d’una sola nau, però molt alta, fins al punt que sembla un campanar.

 

 

Ara que hi has dedicat un parell de minuts en llegir l’article, què et sembla anar-hi de la mà de Tu i Lleida? Amb el paquet Vall Fosca, l’últim paradís del senderisme, podràs viure-ho en primera persona. Busquem una data?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte