El canvi climàtic és una realitat i des de Tu i Lleida hem volgut prendre consciència de l’impacte que el turisme provoca en el medi ambient. Per aquest motiu ens comprometem a oferir experiències basades en un model de turisme no agressiu que satisfaci les necessitats actuals dels nostres clients. Tot això sense comprometre la natura i que a més, suposi una atenció més especialitzada perquè el client experimenti molt més les destinacions i activitats.

Recentment, l’Institut de Turisme Responsable (ITR) junt al Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida (Ara Lleida) ens han atorgat la Certificació Biosphere. Aquesta garanteix un equilibri entre els aspectes mediambientals, socioculturals i econòmics de les nostres destinacions.

Per celebrar-ho, volem dedicar aquest mes de juny a les experiències sostenibles de natura i aventura. Per fer-ho, us hem preparat una sel·lecció per gaudir de la natura i preservar el medi ambient fent turisme a les Terres de Lleida.

1. Et descobrim el Congost Mu

El Congost del Mu és un impressionant i encara desconegut congost que està travessat pel riu Segre. És un dels llocs més emblemàtics però bastant ignorats de la Serra de Montsec, a la Noguera. Malgrat la seva gran bellesa, era un lloc gairebé secret fins que fa 5 anys l’Espai Terra de TV3, presentat per Tomàs Molina, li va dedicar un reportatge.

A dia d’avui, el Congost del Mu s’ha centrat en el turisme sostenible, descartant el turisme massiu ja que prefereixen atraure visitants respectuosos i amants de la natura i la cultura. La zona no és molt concorreguda de manera que és una excursió perfecta per als interessats en la naturalesa i aquelles persones que busquin una mica d’emoció. També és una visita recomanable per a famílies amb nens.

En la Revista d’Ara Lleida d’aquest 2021 s’expliquen tots els detalls de la visita. Llegeix-lo a:

.

2. Els dos congostos de la Serra del Montsec: Montrebei i Mu

A la Serra del Montsec comptem amb dos congostos de gran bellesa i espectacularitat: Montrebei i Mu. Per tal que els puguis gaudir hem dissenyat un paquet turístic en el qual podràs visitar l’Observatori d’Àger, conèixer llocs d’interès cultural i històric de la zona i fer senderisme lliure pel Congost de Montrebei o pel Congost de Mu. Tu decideixes!

El paquet turístic Terra i Cel us ofereix connectar directament amb la natura d’una manera respectuosa, des de la terra fins al cel estrellat del Montsec.

  1. Estany d’Ivars i Vila-sana: El somni de l’aigua per terra i aire

Estany d'Ivars i Vila-sana

Aquest estany artificial és una zona de gran rellevància dins la Plana de Lleida, sobretot per la important tasca de preservació dels ecosistemes de flora i fauna, especialment per les seves poblacions d’aus i vertebrats. Per aquest motiu, l’Estany compta amb diverses cases de fusta destinades a l’observació d’acells.

Descobreix l’Estany d’Ivars i Vila-sana per terra i aire en una experiència de cap de setmana on  pilotaràs un avió per la Plana de Lleida!

4. La natura és una aventura a el Segre Rialb

Parc del Segre

L’embassament de Rialb és un indret imprescindible per als amants de les activitats d’aventura aquàtiques (kayak, barranquisme, paddle surf, etc.). S’ha transformat en una destinació turística sostenible, responsable i de qualitat que, a més, aquest any 2021 la Baronia de Rialb ha estat candidata a Capital del Turisme Rural per la pàgina web “Escapada Rural”.

T’esperem a la Baronia de Rialb per a què respiris aire pur mentre practiques esports d’aventura!

.