Els Viatges d’en Tonet: El Tren dels Llacs i Lleida

Tren dels Llacs blog

El temps s’atura al Tren dels Llacs. Des de la primavera fins a la tardor, les locomotores dièsel 10820 i 10838 i sis vagons d’època ens retornen la nostàlgia, les sensacions i les perspectives de temps llunyans, des de l’estació de Lleida fins a la Pobla de Segur.

 

Dia 1: Viatjo amb el Tren dels Llacs!

És primera hora del matí i sóc a Lleida, preparat per posar rumb cap a La Pobla de Segur amb un tren d’època. Avui tinc el gust de gaudir d’un viatge diferent. Balaguer és la primera parada del viatge i és aquí on pugen altres persones que juntament amb mi, viuran aquesta meravellosa experiència. Per la finestra del vagó contemplo un paisatge singular, un paisatge ple d’insòlita bellesa. Tanco els ulls i el primer que em ve al cap és Suïssa, sento que estic a la Suïssa catalana, envoltat de làmines blaves d’aigües plàcides!

La Pobla de Segur ja és al tocar i l’hora de dinar s’apropa. El tren s’atura i xino xano començo a passejar pels carrers del poble. Em dirigeixo a la fàbrica dels Licors Portet on m’ensenyen el procés d’elaboració de la seva coneguda Ratafia dels Raiers, i me’n deixer tastar una mica (boníssima, per cert). Al sortir de la visita, la gana apreta i és l’hora d’un dinar  casolà exquisit.

A primera hora de la tarda tornem al Tren dels Llacs per tornar a Lleida, però aquest cop la parada a Balaguer és més especial; ens brinden l’oportunitat de fer un tast de coques de recapte amb vi. Després d’agafar forces amb aquesta coca típica de la Noguera i arribar a l’estació de Lleida, que per cert, el seu estil neoclàssic a la façana la fa un tant especial, em dirigeixo cap a l’hotel a descansar perquè demà serà un altre gran dia ple d’experiències!

 

Dia 2: Descobreixo Lleida, la capital de Ponent

Sempre que em sona el despertador penso en quedar-me al llit una llarga estona més, però avui ha estat diferent. M’he aixecat amb il·lusió i ganes de començar un nou dia.

Vaig cap a l’Oficina de Turisme de Lleida per a fer el Lleida City Tour un recorregut per a conèixer la història de Lleida. Visitem la Catedral Nova, d’estil barroc on al seu interior s’hi amaga una imatge de la Verge del Blau. Passem també per l’Antic Hospital de Santa Maria, on antigament, s’acollia tant a malalts com a pelegrins. La Capella del Peu del Romeu, dedicada originalment a la Verge de les Neus, tot i que avui en dia, està dedicada a l’apòstol Jaume, l’Església de Sant Pere i la Plaça de Sant Joan, han estat unes altres parades del tour. El que més m’ha cridat l’atenció ha estat el Palau de la Paeria, seu de l’Ajuntament de la ciutat de Lleida, ja que en el seu soterrani guarden uns quants misteris que no us puc desvetllar!

Tot seguit, he realitzat una visita guiada al Turó de la Seu Vella, on s’alça un conjunt monumental preciós format per la Seu Vella i el Castell del Rei.

 

Amb totes aquestes experiències a la butxaca, dono per finalitzat el meu viatge. Ara et toca a tu!

Espero que el gaudeixis tant com jo i que m’expliquis les teves experiències i emocions!

 

2 respostes

    1. El Tren dels Llacs que llega hasta Pobla de Segur solo ofrece el trayecto en tren, pero nosotros ofrecemos un paquete donde además también hay visitas, alojamiento, etc. Aquí tiene más información sobre el paquete (ahora está fuera de temporada): https://www.lleidaitu.com/que-visitar/tematica/art-cultura-i-historia/tren-dels-llacs-lleida-pobla-de-segur-i-lleida/. Y en cuanto a su duda sobre Lleida, sí, la visita es con guía a través de Lleida City Tour. Nosotros también disponemos de paquetes con las visitas por Lleida. Aquí tiene más información: https://www.lleidaitu.com/agencia_de_viatges/segria-2/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte