El programa “Aire lliure” de TV3 visita Os de Balaguer

El passat 16 de desembre, van venir a visitar-nos a la nostra oficina d’Os de Balaguer l’equip del programa Aire Lliure de TV3, presentat per Judit Mascó. Durant la jornada es van gravar escenes per a un nou programa, que es centrarà principalment en la relació del municipi amb les campanes.

Si encara no has visitat el nostre poble, has de saber que està situat a la comarca de la Noguera, la més gran de tota Catalunya, i proper a la seva capital Balaguer. Corona el poble l’inconquistable Castell “Os Malignum Castrum” d’origen àrab, i que ha esdevingut la icona d’Os de Balaguer. S’hi realitzen visites guiades tots els dissabtes i diumenges a les 12:30h,  que comencen per un passeig tranquil a la vila i on s’expliquen totes les anècdotes que envolten als seus habitants i tradicions, fins a arribar dalt al castell. Dins la Sala Gòtica de l’edifici es troba l’únic Museu de Campanes de Catalunya, on s’hi fa una divertida prova musical per obtenir el Carnet de Tocacampanes de Catalunya.

Os de Balaguer és conegut per ser el poble campaner de Catalunya. Tant és així que des de 1988 s’hi celebra cada últim cap de setmana d’abril una trobada de Campaners que aplega aficionats a les campanes de tota Catalunya i part de l’Estat.

Tornant a la visita de l’equip d’Aire Lliure, i homenatjant el paper campaner de la vila, es van gravar a tres indrets destacats:

  • En primer lloc es va fer un toc de campanes a la Plaça de la Font a càrrec del nostre campaner, l’Ignasi Cortés.
  • Més tard, l’equip va visitar el Museu de Campanes on la Judit va fer l’examen per a obtenir el Carnet de Tocacampanes de Catalunya.
  • Finalment, al campanar de l’Església s’hi van enregistrar a joves campaners que van reviure les activitats que es fan durant les Trobades de Campaners d’Os de Balaguer.

Si tot va bé, l’emissió del programa està prevista per a mitjans de 2021.

Agraïm a tot l’equip del programa la seva amabilitat i simpatia durant la seva estada a Os de Balaguer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte