El congost de Mont-Rebei

El congost de Mont-Rebei

Milers d’anys de lent i persistent desgast, provocat per les aigües del riu de la Noguera Ribagorçana, han ocasionat una esquerda de més de 500 metres de profunditat que dona lloc a l’impressionant Congost de Mont-Rebei, actuant com a línea divisòria entre les províncies de Lleida y Osca.

Es tracta d’un santuari natural, que permet delitar-nos amb unes impressionants vistes de la zona, on habiten algunes de les especies més amenaçades de la fauna del nostre país.

Els excursionistes que decideixen endinsar-se en aquest espai de gran puresa i bellesa natural, tenen l’oportunitat de gaudir d’un intrèpid i vertiginós recorregut per un dels senders situats a més de trenta metres d’alçada.

Un altre indret ideal situat al Congost, es el pintoresc pont penjant, que fora construït en temps de la Mancomunitat i que, actualment, ha perdut la seva funció inicial, convertint-se en un atractiu turístic per a tots aquells que decideixen explorar la zona.

L’Ermita de la Mare de Deu de la Pertusa, situada al centre d’aquest meravellós espai natural, ens ofereix una vista immillorable de la gegantina cicatriu de la Noguera Ribagorçana.

Per finalitzar l’impactant recorregut, tenim la possibilitat d’observar con les aigües del riu ens guien fins arribar a la enorme pressa de Caselles.

La bellesa, la grandiositat i el silenci de Mont-Rebei donen lloc a una impressionant Reserva Natural, protegida per la Unió Europea i proposada com a patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

La majestuositat d’aquest espai, fa del Congost de Mont-Rebei una visita obligada per tots aquells amant de la natura i de la nostra terra.

Patricia Gómez Heine

Andrea García Toledo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte