• El Cicle de Música sota les Estrelles 2019 començarà el pròxim 8 de juny, amb el concert de Marc Parrot i conclourà el 23 de novembre.

• Amb el desè aniversari del Cicle de Música sota les Estrelles hauran passat prop de 9.500 persones, consolidant-se en l’oferta cultura de Catalunya.

• Participen aquest any: Marc Parrot, Sandra Bautista, Antoni Tolmos, Joan Blau i Xavier Monge, Patrícia McGill i Javier Juanco Quartet, Joan Reig i L’Últim Indi.

 

El pròxim 8 de juny començarà el 10è Cicle de Música sota les Estrelles, en el qual es preveu que assisteixin més de 1.000 persones en els 7 concerts programats fins al 23 de novembre de 2019. D’aquesta manera, en els deu anys de Cicle de Música hauran passat pel Centre d’Observació de l’Univers (COU) unes 9.500 persones des de  l’inici de l’activitat.

La vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Sònia Valero, ha assenyalat que aquests concerts, impulsats pel Parc Astronòmic Montsec (PAM), són un referent en el panorama musical de Catalunya i destaca per la varietat d’estils musicals que presenta en el seu programa: folk, jazz, rock acústic, clàssica, d’autor, pop; que el fa únic a Catalunya”. Tanmateix, “el Parc Astronòmic està col·laborant en la difusió de la cultura al territori per seguir impulsant una oferta turística diferenciada que posicioni al Montsec com un referent en astroturisme, cultura i turisme de natura”.

Aquest festival està organitzat pel Consell Comarcal de la Noguera, entitat gestora del Parc Astronòmic Montsec (PAM), i compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Aquest any, participen Marc Parrot amb “Refugi” (8 de juny), Sandra Bautista amb “De la Lluna a casa” (6 de juliol), Antoni Tolmos amb “Universe” (3 d’agost), Joan Blau i Xavier Monge amb “Les nits de poemes blaus” (7 de setembre), Patrícia McGill i Javier Juanco Quartet amb “Temps de Pedrolo” (12 d’octubre), Joan Reig amb “La culpa” (26 d’octubre) i L’Últim Indi amb “La pluja fina” (23 de novembre).

Salvador J. Ribas, director Científic del Parc i coordinador del programa del Cicle de Música sota les Estrelles assenyala que “El Cicle compta amb artistes que en aquest moment estan fent gires i que, a més, s’ajusta al format que requereix l’escenari i l’entorn, que és molt particular: a l’Observatori, amb poca llum i a cel obert.