Cuidem-la i cuidem-los

 

Avui més que mai creiem oportú recordar-nos i recordar-te la importància de cuidar el planeta, ja que no només es casa nostra sino que també és la llar de milers d’essers vius grans i petits, terrestres, voladors, amfibis i marins. Avui, en el Dia Mundial dels Animals, volem destacar la importància de protegir i respectar la fauna local mentre descobrim les joies que aquesta regió de Catalunya té per oferir als amants dels viatges i la natura i volem aprofitar aquesta oportunitat perfecta per ressaltar la importància de conservar i protegir la vida silvestre local, així que des de Tuilleida et portem una llista de 4 llocs per fer-ho:

 

  • El Delta de l’Ebre, el paradís de les aus migratories: el Delta de l’Ebre és un dels llocs més importants per a les aus migratòries a Europa. Cada any, milers d’aquestes aus viatgen des de regions llunyanes per fer una parada en aquesta zona. És una oportunitat única per veure espècies únques i magnífiques com el flamenc rosat o el martinet. Pots veure aquests ocells durant tot l’any. Qualsevol mes és bo per veure’ls, pero et recomanem que hi vagis durant els mesos d’hivern.

 

El Delta de l'Ebre és un lloc ideal pels amants de la fotografía de fauna.

 

  • El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: A poca distància de Lleida, trobem el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un dels parcs nacionals més espectaculars de Catalunya i tota Espanya. Aquesta àrea protegida és l’habitat de nombroses espècies, inclosos cérvols, ossos, voltors, marmotes i àguiles daurades. Caminar pels seus camins és com entrar en un conte de fades on la natura és la protagonista.

 

 

  • Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà: Situat a la Costa Brava, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà és una àrea humida protegida que és l’habitat perfecte per a una gran diversitat d’aus aquàtiques. Aquest parc és un lloc d’importància internacional per a l’observació d’aus, i aquí podreu veure desde flamencs rosa fins a ànecs collverd. Les cigonyes s’han convertit en les protagonistes de la fauna del parc, però, de fet, només són una de les 327 espècies d’ocells identificades.

 

Els paisatges idilics del Cortalet (Aiguamolls de l´Empordà).

 

  • Parc Natural dels Ports: Situat a les terres de l’interior, el Parc Natural dels Ports és un refugi per a moltes espècies de mamífers. Aquest parc és el lloc de trobada dels cabirols, cérvols, senglars, cabres salvatges entre d’altres. És una destinació perfecta per als amants de l’observació de la vida silvestre i el senderisme.

 

La cabra montesa o cabra pirinenca és una de les espècies més conegudes en les àrees muntanyoses del territori català

 

 

Cal recordar-nos que cada dia és el dia dels animals. La conservació i el respecte cap a la vida silvestre són crucials per a la preservació d’aquestes joies naturals. Si considereu visitar aquests llocs únics a Catalunya per experimentar de prop la meravellosa vida animal que aquesta regió té per oferir, no oblideu en compartir-nos les vostres fotografies amb nosaltres a través d’Instagram a @tuilleida_ilertravel. I no oblideu la importància de protegir aquest tresor natural per a les futures generacions.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte