Avui comença l’11ª temporada del Centre d’Observació de l’Univers del Montsec!

Parc Astronòmic del Montsec

Avui comença l’11ª temporada del Centre d’Observació de l’Univers del Montsec, amb l’objectiu de consolidar el nombre de visitants després del rècord de la passada temporada amb 35.000 persones.

La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, entitat gestora de l’observatori, assenyala que:

Superats ja els deu anys de funcionament del COU, afrontem aquesta nova temporada amb una clara aposta per la renovació dels continguts per atraure el turisme familiar, veritable objectiu estratègic pels pròxims anys.

En  aquest sentit, la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera ha anunciat que el COU iniciarà els tràmits per la consecució de la marca de Turisme Familiar, atorgat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), concretament com a “Equipament Familiar” i que significaria la primera instal·lació d’Astrorisme certificada amb una marca de Turisme familiar.

Salvador J. Ribas, director científic de l’observatori, destaca com a novetats d’aquesta temporada, amb la nova Exposició Permanent inaugurada al segon semestre de 2018 a ple rendiment, una nova projecció audiovisual dirigida a les famílies amb el títol “Lucia i el secret del estels fugaços”, que és la continuïtat de “Polaris”, i que es projectarà a l’Ull del Montsec. Com a complement a aquesta oferta “familiar”, també s’ha dissenyat l’activitat “Descobrim el Sol” completament nova i amb una nova manera i sorprenent d’observar i conèixer l’astre rei.

Per la seva banda, Carlos Garcia, vicepresident del Consell Comarcal de la Noguera, també destaca l’important salt que ha donat la demanda dels paquets turístics del Montsec, que tenen l’observatori com a principal destinació. En aquest sentit, ha dit que:

El COU s’ha convertit en un motor de potenciació del turisme astronòmic i del coneixement, que està donant un gran dinamisme a la comarca. L’any 2018 es va superar per primera vegada els 1.000 amb 1.015 paquets venuts. S’ha consolidat la línia ascendent de visitants de les últimes temporades i l’impacte econòmic directe per al sector turístic del Montsec està proper als 2,5 milions d’euros anuals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte