6 indrets secrets on gaudir de la primavera a les Terres de Lleida

Primavera a Terres de Lleida

Els primers brots verds ja surten a ritme de Les Quatre Estacions de Vivaldi, i tota Lleida queda inundada de colors i perfums. Benvinguts a la primavera, temps de viatjar, descobrir, somiar i posturejar.

Per això, et fem una selecció dels 6 indrets desconeguts on podràs gaudir d’aquesta bonica estació a les Terres de Lleida:

1. Estany d’Ivars i Vilasana (Pla d’Urgell)

Es tracta de l’estany interior de Catalunya més gran quant a dimensions. Al llarg de l’estany s’hi van recrear illes amb diferents formes, pendents, alçades i emplaçaments que afavoreixen la fauna, especialment els ocells, amb punts de descans, alimentació i reproducció.

Com puc fer aquesta activitat?: L’Estany d’Ivars i Vilasana és ideal per caminar tranquil·lament gaudint del paisatge primaveral. Es pot fer caminant, en cavall, en avioneta…

Més informació i reserves a:

www.lleidaitu.com/que-visitar/destinacio/pla-durgell/viu-lessencia-del-pla-durgell/

2. Lleida (Segrià)

La capital de Ponent no és gaire secreta, però és d’una bellesa inigualable i amaga racons que no tothom coneix (les dues catedrals, la Paeria, el Parc de la Mitjana…). Una gran ciutat al mig dels camps de Lleida, la ciutat on es pon el Sol espera a ser descoberta.

Què més hi puc fer? Si Lleida t’ha deixat amb ganes de més pots visitar els seus entorns a través dels camins rurals que voregen l’horta de Lleida, els camps fruiters que rodegen la capital.

Més informació i reserves a:

https://www.lleidaitu.com/que-visitar/tematica/art-cultura-i-historia/visita-lleida-ciutat-la-capital-ponent-i-la-seu-vella/

Parc de la Mitjana

 

3. El Castell de La Floresta (Les Garrigues)

Enmig dels camps de les Garrigues, hi trobem aquesta construcció que no passa desaparcebuda. Un castell medieval que es conserva en perfecte estat, vigilant tota la plana i que pots admirar des de qualsevol punt.

Com es pot visitar aquest castell? Hi ha la possibilitat de dormir entre aquests murs històrics com si fossis un autèntic cavaller gràcies al nostre paquet

Més informació i reserves a:

https://www.lleidaitu.com/que-visitar/tematica/art-cultura-i-historia/iber-catala-les-garrigues/

Castell de la Floresta

4. Verdú (Urgell)

Verdú és una petita vila situada enmig dels camps de blat de l’Urgell, un gran paisatge agrícola. És un indret únic per contemplar paisatges profunds de la geografia catalana (l’Altiplà Central, la Plana d’Urgell, el Prepirineu lleidatà, la Serralada Prelitoral Central, etc.).

Què més hi puc fer? El municipi té un nucli històric molt ben conservat on es pot admirar el castell o l’església entre altres punts d’interès. I si a més et ve de gust relaxar-te, tenim un paquet que inclou un balneari idíl·lic.

Més informació i reserves:

https://www.lleidaitu.com/que-visitar/tematica/art-cultura-i-historia/relax-urgell-balneari-rocallaura/

Castell de Verdú

5. Os de Balaguer (La Noguera)

Al mig de la Serra del Montsec, amagat entre muntanyes, hi trobem una joia que conserva tot l’encant i la vida d’un poble pre-pirenaic. Situat en una zona privilegiada, el poble conserva grans atractius com la Cova dels Vilars o el castell.

I als voltants?: Si el poble se’t queda petit, pots passejar per la muntanya en alguna de les rutes que hi ha per endinsar-te als boscos. La ubicació del poble també permet visitar el Congost de Montrebei o l’Observatori d’Àger.

Més informació i reserves:

https://www.lleidaitu.com/que-visitar/grups/visita-a-os-de-balaguer-castell-os-malignum-castrum-i-museu-de-campanes-de-catalunya/

Visitar Os de Balaguer

6. Pintures rupestres del Cogul

Les coves del Cogul són un dels jaciments de pintures rupestres més destacats d’art rupestre llevantí, declarades per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat (1998). Compta amb 48 pintures rupestres i 250 signes gravats d’època ibèrica i romana.

Per què no t’ho pots perdre? Les 48 figures de la Roca dels Moros configuren un mínim de vuit composicions que representen bàsicament fauna salvatge i escenes de cacera. La més coneguda, però, no té res a veure amb animals salvatges. Aquesta, mostra un grup de dones dansant un ritu de fecunditat.

Més informació i reserves:

https://www.lleidaitu.com/que-visitar/destinacio/montsec/art-rupestre-i-estrelles/

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte