4 imprescindibles de l’Urgell

Després de l’estiu, tornar a la rutina pot fer-se complicat. Per aquest motiu, us volem donar idees per fer escapades de cap de setmana descobrint una de les comarques més dolces de la Plana de Lleida, l’Urgell. No podràs sortir d’aquesta comarca sense haver visitat els següents 4 imprescindibles:

 

Vallbona de les Monges, al mig de l’Urgell, és un petit municipi de menys de 300 habitants, conegut fonamentalment pel Monestir Cistercenc de Santa Maria.

Aquest monestir forma part de la Ruta del Cister de Catalunya, que inclouen els monestirs reials de Santes Creus, Poblet i l’anteriorment anomenat de Vallbona de les Monges. Aquest últim és l’únic regentat per una comunitat femenina, que porta en aquest monument més de 8 segles.

Quan acabis la visita al monestir, et recomanem que visitis el Centre de Recursos on podràs gaudir d’una exposició del cinema impressionant.

Una ruta per passejar a través dels segles com si fossis un antic monjo o monja entre claustres silenciosos on el temps sembla que s’hagi aturat. Descobreix més a la nostra web!

Verdú és un encantador poble de gairebé 1.000 habitants conegut per la seva ceràmica negra i el seu castell. S’hi pot visitar l’Església Parroquial de Santa Maria, d’estil romànic, situada al davant mateix del Castell de Verdú. Aquest ha estat recentment restaurat i s’hi poden visitar les diverses sales. Algunes són la Gran Sala Gòtica de l’Abat Copons, el pati d’armes o la sala del molí.

Es recomana també la visita a algun dels 6 tallers d’artesania de ceràmica negra, on us explicaran el procés d’elaboració dels típics càntirs de Verdú, com també d’altres peces més actuals i quotidianes. Una experiència que inclou patrimoni, cultura i artesania que pots descobrir amb nosaltres.

 

Agramunt és el poble més dolç de l’Urgell. El municipi, de més de 5.000 habitants i relativament gran a la província de Lleida, es coneix pel seu Torró d’Agramunt, una varietat feta amb avellanes o ametlles, sucre, mel i clara d’ou. Si aneu a Agramunt és imprescindible que visiteu el Museu del Torró i la Xocolata, junt amb les diverses botigues de venda de xocolata a la pedra i torrons.

També, es recomana visitar el refugi antiaeri situat a l’Església de Santa Maria d’Agramunt, d’estil romànic, i la visita a l’Espai Guinovart en el que s’exposa l’obres del pintor i escultor contemporani Josep Guinovart. Descobreix aquest contrast amb el nostre paquet!

El Balneari Oca Rocallaura és un magnífic hotel, situat al mig de la naturalesa, que té un balneari del que pots gaudir.

Dins les diferents piscines termals et donaràs compte que les instal·lacions tenen moltíssima història. L’edifici data del 1908, més de 100 anys d’història que es poden apreciar en els seus elements arquitectònics. Un lloc de repòs i pau al mig d’una comarca que amaga grans atractius!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte