Després de l’estiu, tornar a la rutina es pot fer costa amunt. Per aquest motiu, us volem donar idees per fer escapades de cap de setmana descobrint una de les comarques més dolces de la Plana de Lleida, l’Urgell. No podràs sortir d’aquesta comarca sense haver visitat els següents 6 imprescindibles:

 

 

Vallbona de les Monges és un petit municipi de menys de 300 habitants, conegut fonamentalment pel seu Monestir Cistercenc de Santa Maria.

Aquest monestir forma part de la Ruta del Cister de Catalunya, que inclouen els monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges. Aquest últim, és l’únic regentat per una comunitat femenina, que porta en aquest monument més de 8 segles.

Quan acabis la visita al monestir, et recomanem que visitis el Centre de Recursos on podràs gaudir d’una exposició de cinema impressionant.

Paquets turístics recomanats:

 

 

Verdú és un encantador poble de gairebé 1.000 habitants conegut per la seva ceràmica negra i el seu castell. S’hi pot visitar l’Església Parroquial de Santa Maria, d’estil romànic, situada al davant mateix del Castell de Verdú. En aquest, que ha estat recentment restaurat, s’hi poden visitar les diverses sales i en especial la Gran Sala Gòtica de l’Abat Copons, el pati d’armes o la sala del molí.

Es recomana també la visita a algun dels 6 tallers d’artesania de ceràmica negra, on us explicaran el procés d’elaboració dels típics càntirs de Verdú, com també d’altres peces més actuals i quotidianes.

Paquets turístics recomanats:

 

 

És la capital de la comarca de l’Urgell, amb més de 17.000 habitants. Passejar pel seu casc antic és com un viatge per la història de la humanitat. Trobareu les restes del castell del segle conquerit per Ramon Berenguer I, el call jueu medieval, palaus nobles, etc.

Es recomana les visites al Museu Comarcal de l’Urgell, amb les exposicions dels Ibers a l’Urgell i Tragèdia al Call jueu, i la visita a l’antiga fàbrica de maquinària agrícola, J.Trepat.

Paquets turístics recomanats:

 

Agramunt és el poble més dolç de l’Urgell. El municipi, de més de 5.000 habitants, es coneix pel seu Torró d’Agramunt, una varietat feta amb avellanes o ametlles, sucre, mel i clara d’ou. Si aneu a Agramunt és imprescindible que visiteu el Museu del Torró i la Xocolata, junt amb les diverses botigues de venda de xocolata a la pedra i torrons.

També, es recomana visitar el refugi antiaeri situat a l’Església de Santa Maria d’Agramunt, d’estil romànic, i la visita a l’Espai Guinovart en el que s’exposa l’obres del pintor i escultor contemporani Josep Guinovart.

Paquets turístics recomanats:

 

 

El Balneari Oca Rocallaura és un magnífic hotel, situat al mig de la naturalesa, que té un balneari del que pots gaudir.

Dins les diferents piscines termals et donaràs compte de que les instal·lacions tenen moltíssima història. L’edifici data del 1908, més de 100 anys d’història que es poden apreciar en els seus elements arquitectònics.

Paquet turístic recomanat

 

Guimerà és un bon exemple de vila medieval, ben conservada. Els seus carrers empedrats i els elements decoratius de la vila fan de Guimerà una visita imprescindible a l’Urgell.