Com cada any, i des de 1977, el 18 de maig es celebra el Dia Internacional dels Museus. Aquest 2019 el Consell Internacional dels Museus (ICOM) proposa celebrar-ho amb el tema: “Els museus com a eixos culturals. El futur de la tradició”

Durant la Nit dels Museus diversos museus del país obren les portes més enllà del seu horari habitual fins passada la mitjanit amb una extensa programació d’activitats.

Per aquest motiu, us recomanem algunes de les activitats que es realitzaran als museus de les Terres de Lleida i els paquets turístics per combinar-les.

 

  1. Museu de Cervera

La Capital de la Cultura Catalana 2019, Cervera, s’afegeix a la primera jornada del Festival Espurnes Barroques, aprofitant el Dia Internacional dels Museus. La Casa-Museu Duran i Sanpere serà l’escenari d’una actuació molt especial en la que tindreu l’ocasió de visitar de la mà de la seva directora, Carme Bergés. Acabada la visita, el grup Lettere in Musica proposa un viatge per l’erotisme, amb l’espectacle Eros en temps de flors. ¿Què millor que acabar aquest passeig per la música i pel museu degustant un vi blanc floral, lleument picant, acompanyat de fruits vermells i xocolata?

Vols passar-hi la resta del cap de setmana i visitar la Universitat i l’Església de Santa Maria? Demana’ns disponibilitat!

 

  1. Museu Diocesà i Comarcal de Lleida

El Museu Diocesà i Comarcal de Lleida tindrà dues propostes durant la Nit dels Museus:

  • Representació de la “Moixiganga”, una dansa d’origen medieval que es representarà a la plaça del Museu.
  • D’altra banda, el museu recordarà el passat àrab de la ciutat fent una visita teatralitzada a càrrec d’una morisca lleidatana que va ser obligada a marxar cap a l’exili.

Si vols passar-hi tot el cap de setmana i visitar la Seu Vella, el Castell de Gardeny i d’altres indrets de la ciutat, demana’ns disponibilitat!

 

  1. Museu Comarcal de l’Urgell (Tàrrega)

El Museu Comarcal de l’Urgell, situat a Tàrrega, proposa una visita guiada a l’exposició Topografia urbana de Tàrrega, amb un recorregut per alguns dels carrers de la Tàrrega dels segles XV i XVI on s’esmentaran curiositats i anècdotes d’aquell temps.

Al finalitzar, es projectarà el documental Vents del Mustang del cineasta Josep Maria Canyameras.

Vols passar-hi la resta del cap de setmana i visitar el Museu J.Trepat de la Mecanització Agrària, i d’altres indrets de la comarca? Demana’ns disponibilitat!

 

  1. Museu de la Noguera

Aquest any el Museu de la Noguera trasllada l’activitat al safareig de la Reguereta de Balaguer. Allí la periodista Rosa Vendrell oferirà la xerrada interactiva “Memòries líquides. Veus de safareigs”. Seguidament es podrà visitar al museu una peça recentment restaurada i vinculada a la bugada: un bugader del segle XIX.

Si vols passar la resta del cap de setmana al Montsec, visitar el Parc Astronòmic o el Castell d’Os de Balaguer, demana’ns disponibilitat!