3 plans per a celebrar Sant Valentí a les Terres de Lleida

Un nou any truca a la porta per portar-nos noves aventures, emocions, vivències i moltes sorpreses que han d’anar venint. Esperem que aquest any ens permeti deixar de brindar només per la salut d’una vegada per totes i ho puguem fer també per l’èxit, la sort i sobretot per l’amor. I és que d’això va el nostre blog, de l’amor, ja que aviat podrem gaudir d’una de les dates més dolces i romàntiques de l’any: el dia dels enamorats. Nosaltres ens hi hem volgut avançar recomanant-te 3 plans per a celebrar Sant Valentí d’allò més interessants amb la teva parella aquest 14 de febrer (i qui diu parella diu familiars o amics i amigues, ja que l’amor va molt més enllà).

Però abans que res, saps per què aquesta festivitat es celebra el dia 14 de febrer? I encara més important, qui era Sant Valentí?

L’origen del dia dels Enamorats

Hi ha moltes teories sobre l’origen i la celebració de Sant Valentí, però la més estesa ens transporta a la Roma del s.III quan el cristianisme estava en ple auge i l’emperador del moment prohibia als joves de l’exèrcit casar-se amb les seves parelles. Un jove sacerdot anomenat Valentí no estava d’acord amb aquesta llei i va decidir desafiar-la organitzant casaments en secret de joves enamorats i endinsar-los al cristianisme. Quan el van descobrir, el van tancar en una masmorra on el van reptar a retornar la vista a la filla cega del guardià. En nom de Déu ho va aconseguir i tota la família es va fer creient però tot i així el dia 14 de febrer el van decapitar. Valentí li va deixar una nota d’amor a la filla, Julia, i aquesta va plantar un ametller al costat de la seva tomba.

Aquest es creu que és l’origen oficial de la celebració, una llegenda envoltada d’amor i secrets, i per això es celebra aquest dia, en homenatge a la mort del jove sacerdot Valentí. Tot i així hi ha gent que segueix pensant que és una festa consumista més. Sigui com sigui, diuen que l’amor és la força que mou el món i des de Tu i Lleida ho volem celebrar.

Les nostres propostes

Pla 1: Descobriment cultural

Lleida Capital

A 1 hora en AVE des de Barcelona s’amaga la perla de l’oest, Lleida capital. Sovint rellevada a segon pla pels Pirineus i els seus paisatges naturals, darrerament està renaixent degut al seu caràcter únic i vibrant. Amb la inconfusible silueta de la Seu Vella coronant la ciutat i el Riu Segre travessant-la, Lleida et depara moltes sorpreses de diferents tipus: un gran carrer comercial, dues catedrals (una particularitat que cap altra ciutat catalana té), parcs i jardins urbans i un ambient que no deixa indiferent a ningú. Descobreix-la pel dia dels enamorats amb el nostre paquet.

Pla 2: Gastronomia local

Oli i Vi a les Garrigues

Les comarques de Ponent són les més fèrtils de Catalunya, i ho demostren els quilòmetres i quilòmetres de camps fruiters que hi ha. Entre aquests trobem parcel·les de vinya ja que Lleida té la DO de vi  més gran de Catalunya, així com els extensos i famosos camps d’oliveres de les Garrigues, per conèixer i tastar aquesta gastronomia. Gaudir de Sant Valentí amb la teva parella amb aquestes propostes enoturístiques de qualitat per les Terres de Lleida és una gran idea!

Pla 3: Escapada a la natura

Natura i Cultura al Pla d’Urgell

Una escapada romàntica al Pla d’Urgell pot ser el que estàs buscant. Una comarca petita però de gran riquesa paisatgística amb l’Estany d’Ivars i Vila-sana, o la ruta pel Canal d’Urgell. Però tot i que la natura hi té una gran importància, el Pla d’Urgell també és cultura. Gràcies als pobles com la seva capital, Mollerussa, on hi trobem el curiós Museu de Vestits de Paper, o l’Espai Cultural Canals d’Urgell. Un bon pla per desconnectar amb la teva parella en un entorn molt especial.

L’amor s’hauria de gaudir i brindar tot l’any però ja que tenim aquesta data marcada al calendari, què millor que aprofitar-la? Per això amb aquests 3 plans per a celebrar Sant Valentí, aptes per a què tothom pugui trobar una escapada a mida, no tindràs excusa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Formulari de Contacte