Moià, vila nadiua de Rafael Casanova

Des de: 110,00 /persona IVA inclòs

“El Moianès ve de gust, com més va, més. Perquè és una terra que ho té tot i és oberta als quatre vents i l’horitzó llampant. Es terra de gustos que calen”.

El paquet inclou

 • Una nit a l’allotjament escollit en habitació doble.
 • Visita a la Casa Museu Rafael Casanova de Moià, el millor lloc per conèixer la vida i la història d’un dels herois més preuats de la guerra de Successió.
 • Visita guiada a la Casa Museu Prat de la Riba, impulsor i 1r president de la Mancomunitat i “Seny ordenador de Catalunya” segons paraules d’Eugeni d’Ors.
 • Visita guiada a les Coves del Toll, palau de la fauna del quaternari.
 • Visita al Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià.
 • Dinar en un restaurant de cuina tradicional.
 • Dossier d’informació turística i històrica, i mapa oficial.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Regal Especial Ruta 1714: Visita al monestir de l’Estany. El seu Claustre, joia del patrimoni cultural català, és una de les obres de referència del romànic.
Clica aquí per veure detalls d'allotjament, activitats i condicions
Si compres aquesta experiència, rebràs un cupó per poder gaudir-la quan tu vulguis durant sis mesos. També et podem enviar un xec regal a nom de la persona que ens indiquis.

Per habitacions triples i quàdruples demaneu informació.

 • Aquí pots escollir l'allotjament i comprar online

 

Hotel La Violeta

Ja des de 1860, quan la diligència s’aturava a “La Violeta”, es preparaven els esmorzars dels viatgers i es donava hospitalitat als comensals. Històricament sempre hi ha hagut aquesta complicitat: l’ànsia de servir i atendre els nostres clients.
L’hotel ens dóna l’oportunitat de gaudir del confort d’un establiment petit, però alhora acollidor, casolà i dotat amb les darreres tecnologies pròpies del segle que vivim.
Continuem sent el referent de la cruïlla, allà on s’aturaven les “tartanes” i a tocar del centre històric.

Preu 125,00€ per persona en habitació doble amb esmorzar.

Can Vilafort

Can Vilafort és el fruit de molts anys de treball per convertir aquest edifici -aixecat el 1636- en un espai pensat per englobar tot tipus d’activitats turístiques: turisme d’oci, de negocis, cultural o esportiu. Situat al bell mig del poble de Collsuspina, gaudeix de molt bona comunicació i proximitat amb les principals ciutats del centre de Catalunya.

Preu 110,00€ per persona en apartament doble.

L’Estudi del Prior

Sobre les dependències monacals, es troba l’Estudi del Prior, un espai íntim completament equipat, idoni per fer una aturada en el camí. Un lloc de pau i descans.

Preu 110,00€ per persona en apartament doble.

Preu inclòs en el paquet turístic

Les coves del Toll

Coves Toll_webUna de les coves prehistòriques d’Europa més rica en fauna del Quaternari, i que tenen un total de 1.148 m. de profunditat, la part visitable és de 180.55 m. i té forma de L.

Restes de foc i uns pocs sílex corresponents al Mosterià ens demostren la presència humana de l’home Neandertal durant el Paleolític Mitjà (entre 100.000 i 40.000 anys d’antiguitat) a la comarca del Moianès.

 

www.covesdeltoll.com


Casa Museu Rafael Casanova

En aquest edifici del segle XVI hi va néixer Rafael Casanova, conseller en cap de Barcelona i heroi de la defensa de la ciutat durant el setge de 1714. La casa natal de Casanova a Moià és avui un museu dedicat a la guerra de Successió i al personatge

L’edifici conserva l’esperit d’una casa pairal d’època moderna i de gust barroc. Una exposició i un audiovisual glosen la figura política i militar de Casanova

http://covesdeltoll.com/museu_rafael_casanova.htm


Casa Museu Prat de la Riba

102_0374 prat de la riba_webLa casa Prat de la Riba (o antiga casa Padrós, amb traces del S.XVII) es troba al centre del poble. En el seu estat actual fou arranjada l’any 1800 pel Dr. Padrós i ha estat declarada monument històric-artístic pel fet d’haver-hi nascut i mort Enric Prat de la Riba i Sarrà (1870-1917), eminent jurista, president de la Diputació de Barcelona i creador de la Mancomunitat Catalana, de la qual fou primer president.

Mitjançant espais fidelment conservats i d’altres de nova ambientació, es penetra en la biografia personal i política d’aquest gran patrici català, al que Eugeni d’Ors anomenava “el seny ordenador de Catalunya”, i es mostra l’abast i pervivència de la seva tasca. A més, la visita ens permet observar com era una casa rural benestant d’inicis del s. XX.

 

http://www.castelltersol.cat/ca/municipi/castelltersol/historia/casa-museu-prat-de-la-riba


Museu Arqueològic i Paleontològic

coves_prehistoriques_catalunya3_webEn el museu arqueològic de Moià podem veure les restes trobades al complex de les coves prehistòriques del Toll. Aquest complex l’integren quatre cavernes i un avenc que es formaren durant el període del Pliocè en el Quaternari.

El museu arqueològic està organitzat en diferents espais temàtics, que a partir de les restes trobades a les coves del Toll, permeten estudiar la prehistòria al Moianès.
El museu està concebut amb un caire molt didàctic.

http://covesdeltoll.com/museu_arqueologic.htm


Monestir de Santa Maria de l’Estany

esglesia_webEl Monestir de Santa Maria de l’Estany està format per l’església i pel claustre i és un dels monuments més insignes del romànic català. L’església i el claustre són d’origen romànic, amb una sèrie de dependències annexes d’època posterior.

L’església actual, reconstruïda en part, guarda el mateix estil romànic primitiu. Impressiona per la seva austeritat, tota de pedra nua i aspra, conservant l’estil del segle XII. De planta de creu llatina, formada per una nau àmplia i llarga creuada per un transsepte i acabada amb tres absis, el més gran dels quals és el central, d’unes proporcions considerables. En el lloc on es creuen la nau i el transsepte hi ha un cimborri del segle XV que fa de base al campanar. Tot l’interior està cobert per voltes de canó de mig punt.

És l’indret on fa més de 900 anys (el 1080) es va establir una petita comunitat de canonges per viure seguint la Regla de Sant Agustí.

http://www.monestirestany.cat/


No inclosos en el preu del paquet però recomanem les visites

Diferents excursions de l’Ecomuseu del Moianès:

 • Forn de la Calç a Calders
 • Masia troglodítica a Castellcir
 • El Roquer i Les Poues de la Ginebreda a Castellterçol
 • La Mina de L’Estany a L’Estany
 • Espai natural de Sant Miquel del Fai.

 

 

 

 • Condicions Generals
 • Preus per persona en habitació doble o a casa completa segons indicacions (si hi ha allotjament)
 • Preus en temporada mitjana. Consulti altres temporades.
 • IVA inclòs.
preloader