Les Garrigues, història i art

Des de: 135,00 /persona IVA inclòs

Un recorregut per l’historia, de l’art rupestre del Cogul a l’art contemporani de la Vinya dels Artistes.

El paquet inclou:

 • 1 nit d’allotjament a Cal Pastor, en habitació doble amb esmorzar
 • Inclou el dinar i sopar
 • Jaciment d’art rupestre del Cogul – Patrimoni de la humanitat per l’UNESCO-
 • Nucli Antic Tarrés
 • Església Romànica de St. Joan Baptista
 • Celler Mas Blanch i Jové i la Vinya dels Artistes
 • El Parc de les Olors
 • Nucli Antic de L’Albi
 • Assegurança de viatge
Clica aquí per veure detalls d'allotjament, activitats i condicions
Si compres aquesta experiència, rebràs un cupó per poder gaudir-la quan tu vulguis durant sis mesos. També et podem enviar un xec regal a nom de la persona que ens indiquis.

Per habitacions triples i quàdruples demaneu informació.

 • Aquí pots escollir l'allotjament i comprar online

SKU: Les Garrigues, història i art Categories: , Etiquetes: ,

Cal Pastor

Cal PastorCal Pastor, antiga casa del pastor dels ramats de cal Cabré, ha estat reformada respectant els elements de la construcció original i cuidant la confortabilitat en totes les seves estances.

A Cal Pastor gaudireu de tranquil·litat, comoditat i, el més important, sentir-vos com a casa vostra. Més enllà dels murs de Cal Pastor, podreu deixar-vos envair per la bellesa del nostre poble i del seu patrimoni i tradició.

Cal Pastor es troba a La Pobla de Cérvoles a (663 m.), enmig de conreus de vinyes i oliveres.
Casa d’Agroturisme amb categoria de. (gran confort).

El Cogul – Conjunt rupestre de la Roca dels Moros

El CogulLes 48 figures de la Roca dels Moros configuren un mínim de vuit composicions que representen bàsicament fauna salvatge i escenes de cacera. La més coneguda, però, no té res a veure amb animals salvatges: mostra un grup de dones dansant un ritu de fecunditat. Al costat d’aquestes pintures rupestres hi ha 250 signes gravats d’època ibèrica i romana.

Juntament amb les figures humanes i de diversos animals, hi ha una inscripció en escriptura ibèrica nord-oriental i alfabet llatí, una de les quals és un exvot, cosa que indicaria que l’indret fou un santuari que es perllongà fins a l’època ibèrica i romana.

Les pintures de la Roca dels Moros, com tot l’art rupestre llevantí, foren declarades per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat (1998).

Nucli antic Tarrés

Nucli antic TarrésL’església parroquial de Santa Maria, de façana neoclàssica i esvelt campanar, es va construir el 1799 sobre l’antic temple. El poble està format per carrers estrets i costeruts, amb nombroses construccions de pedra seca com la Casa de la Vila (1695), amb una gran arcada, o “els Perxis”, amb una magnífica façana porxada. Als afores, hi ha l’eremitori de la Santa Creu (1977), format per antigues pallisses habilitades com a ermita i casa de colònies. Disseminades pel terme, hi ha nombroses cabanes de volta i forns de calç, que es poden visitar a peu o en bicicleta, seguint les rutes senyalitzades.

Església Romànica de St. Joan Baptista

Església Romànica de St. Joan BaptistaL’església de Sant Joan Baptista es troba a llevant del poble de Vinaixa, en una posició elevada i amb edificacions adossades.

És d’una nau amb absis semicircular, coberta amb volta de canó apuntat sobre arcs torals. A la façana de ponent trobem descentrat el portal de mig punt, amb tres arquivoltes en degradació que presenten un tipus d’ornamentació derivat en alguns dels seus esquemes de l’escola de Lleida, així ho palesa l’ús de puntes de diamant, i una variació sobre l’encreuament d’arquets, característics d’aquesta escola.

Celler Mas Blanch i Jové

Celler Mas Blanch i JovéA l’any 2006 van crear un petit celler on elaboren vins que inspiren sota la D.O. Costers del Segre. No obstant, el projecte va néixer molt abans, ja des de sempre els seus orígens han estat lligats a la terra.

La Vinya dels Artistes:

El nostre amic Guinovart va imaginar una sala d’exposicions a l’aire lliure que fusionés terra, art i vi. Va ser l’ideòleg de la Vinya dels Artistes, una iniciativa única i pionera que integra plenament al vi en l’univers artístic: una sala d’exposicions a l’aire lliure, enmig de la vinya, on escultures magistrals són testimonis del creixement dels ceps.

I així ho hem fet. Des de la seva inauguració, a l’any 2009, molts creadors han passat per la vinya dels artistes que ha estat el marc perfecte de recitals de poesia, pintures a l’aire lliure, màgia, pallassos, òpera, música de tot tipus, dansa, titelles gegants, bombolles de sabó, teatre…

El Parc de les Olors de l’Albi

El Parc de les Olors de l’AlbiT’imagines un jardí visitable on poder veure, identificar, tocar i olorar tot tipus de plantes aromàtiques, medicinals i culinàries? A Les Basselles, el Parc de les Olors, tenen la ferma intenció de transmetre als visitants la seva gran passió, l’etnobotànica. Han ideat un discurs didàctic, adaptable als diferents tipus de públic, que permet al visitant conèixer i familiaritzar-se amb noms, sabers populars, usos terapèutics i orígens geogràfics d’un ampli ventall d’espècimens botànics.

Enclavat en un tranquil i preciós tros a tocar mateix de la vila de l’Albi, ofereix la possibilitat d’emboscar-se en l’apassionant món de les plantes aromàtiques i medicinals.
Farigola, romaní, espernallac, espígol i pericó, són algunes de les espècies autòctones altament representatives del paisatge de Les Garrigues, comarca agrícola per antonomàsia.

Nucli antic i Castell de l’Albi

Castell de l'AlbiLa primera referència del castell data de l’any 1179, en un conveni establert entre el rei Alfons “el Cast” i Guillem de Cervera, on el rei li encomanava diversos castells, entre ells el “Castrum de Albio”.

Es va construir en estil romànic i després gòtic, tal com es pot veure encara en les restes del celler i de la presó. A partir de l’any 1336 es va engrandir i es va convertir en un dels edificis més sumptuosos de Catalunya. Va ser la reforma feta al final del segle XVI la que el transformà en un palau del més pur estil renaixentista.

Al nucli antic s’hi conserven la plaça, el carrer Major amb porxos i el carrer del Call. També destaca l’edifici de l’Ajuntament i la Cooperativa del camp (obra de Cèsar Martinell).
La vila és situada al peu de les restes del castell.

 • Condicions Generals
 • Preus per persona en habitació doble o a casa completa segons indicacions.
 • Preus en temporada mitjana. Consulti altres temporades.
 • IVA inclòs.
preloader